for ; Wed, 6 Jun 2001 13:56:17 -0400 Message-Id: X-Sender: frans.pressin@mail.nieuwsbank.nl X-Mailer: QUALCOMM Windows Eudora Version 5.1 Date: Wed, 06 Jun 2001 13:53:06 +0200 To: dienst@nieuwsbank.nl From: NetEvents (by way of Redactie Nieuwsbank ) Subject: PERSBERICHT Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"

Titel: WWW in de gemeentelijke dienstverlening

Het seminar 'Internet voor Gemeenten', dat gehouden wordt op dinsdag 19 juni in het Cenakel te Soesterberg, reikt verantwoordelijke medewerkers op het gebied van internet, automatisering, communicatie en/of voorlichting handvatten aan waarmee ze internet als instrument kunnen inzetten voor een meer efficiënte en effectieve dienstverlening.

In de vorm van workshops wordt praktische kennis verschaft over het opzetten van de digitale dienstverlening en de wijze waarop online gecommuniceerd kan worden met burgers, kennis-overdracht, bewustwording en interactie staan centraal.

Op initiatief van organisator NetEvents beantwoorden sprekers van Helpdesk Overheid.nl, de VIAG, Politiek Online, Evident Internet alsmede van de gemeenten Tilburg en Kampen vragen als op welke manier kan internet helpen in de gemeentelijke dienstverlening? Welke informatie en producten kunnen gemeenten online aanbieden? Welke afdeling pikt het op? en Wie wordt verantwoordelijk voor de website?

Minister Van Boxtel maakte vorig jaar de belofte dat alle gemeenten in Nederland binnen twee jaar on-line zijn. Elke gemeente kan voor de inrichting van hun digitale dienstverlening daarom aanspraak maken op een subsidie van 25.000 gulden. Echter, ruim een jaar later blijkt slechts de helft van alle Nederlandse gemeenten is vertegenwoordigd op internet. Het ontbreken van kennis is daar een reden voor.

Mensen die geïnteresseerd zijn in dit seminar kunnen voor meer informatie terecht op de site www.netevents.nl/ivg. Tevens kan men zich hier online inschrijven. Voor aanvullende informatie kan men ook contact opnemen met de organisatie op 023-5112100 of een e-mail sturen naar info@netevents.nl.


Noot voor de redactie,