Gemeente Eemnes

Uitnodiging discussieavond Strategisch Gebiedsperspectief
Gemeenten en provincie blikken 25 jaar vooruit met 'Toekomstvisie BEL'
Wat is uw mening over de toekomst van het BEL-gebied? Hoe denkt u dat het BEL-gebied er over 25 jaar uitziet? Wat zal er allemaal spelen op het gebied van recreatie en toerisme, waar kunt u fietsen en wandelen? Worden er nog huizen gebouwd? Wat gebeurt er met het (sluip)verkeer? Hoe zorgen we ervoor dat er dan nog voldoende winkels, scholen, voorzieningen voor de vrije tijdsbesteding en welzijnsvoorzieningen in de gemeenten zijn? Allemaal vragen die spelen als we proberen de toekomst te beschrijven. Sinds enige tijd werken de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren met de provincies Noord-Holland en Utrecht samen aan een Strategisch gebiedsperspectief BEL, met als doel gezamenlijk een visie voor de komende 25 jaar voor het BEL-gebied op te stellen.

19 en 21 juni: discussieavonden
Al eerder is gesproken met fractievoorzitters en de colleges van B&W over dit onderwerp gesproken. Maar het spreekt vanzelf dat zo'n strategische visie niet tot stand kan komen zonder de inbreng van geïnteresseerde burgers, maatschappelijke organisaties en gemeenteraadsleden. De stuurgroep, waarin gemeentelijke en provinciale bestuurders deelnemen, stelt het bijzonder op prijs als u ook uw opvattingen wilt inbrengen. Daarom worden twee discussieavonden georganiseerd, op
dinsdag 19 juni en donderdag 21 juni. Beide avonden vinden plaats in de Gemeentewerf in Eemnes. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom om alvast een kopje koffie of thee te drinken. Het officiële gedeelte van het programma begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Daarna heeft u de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Discussiëren over de toekomst
Tijdens deze avonden willen we ingaan op negen thema's: vergrijzing en vergroening, wonen, werken, recreatie, verkeer en vervoer, natuur en landschap, cultureel erfgoed, zorg, welzijn en sport. De stuurgroep heeft bij ieder thema een aantal strategische vragen opgesteld en wil deze graag met u doornemen. We willen dat doen aan de hand van stemmingen; met behulp van een stemkastje kunt u steeds uw voorkeur voor een bepaalde keuze kenbaar maken. Natuurlijk is er ook ruimte om alternatieven aan te dragen, deze met elkaar te bespreken en wellicht ook 'in stemming te brengen'. Zo hoopt de stuurgroep een goed beeld te krijgen van de ideeën die de inwoners van het BEL-gebied hebben. De uitkomsten van beide avonden zullen worden betrokken bij de uiteindelijke besluitvorming. Uw mening telt dus zeker mee! Kom op tijd, want vol is vol!

Exemplaar van 'Een toekomstvisie voor het BEL-gebied' Bent u geïnteresseerd in de brochure met achtergrondinformatie over de thema's en de strategische vragen? In de gemeentehuizen en bibliotheken kunt u vanaf vandaag een exemplaar van de brochure 'Een toekomstvisie voor het BEL-gebied' afhalen.
Wilt u meer informatie, bel dan Roel van Vliet (telefoon 030 - 2582318) of met de gemeentelijke voorlichter in uw woonplaats.

Denk mee, stem mee op 19 en 21 juni!

N.B. Bent u verhinderd maar wilt u toch graag meepraten. Dat kan! Stuur een e-mail bericht naar eemnes@eemnes.nl en uw reactie wordt verwerkt.