Psycho-medisch centrum Parnassia

Persbericht



Den Haag, 13 juni 2001

Haagse huisartsen zeer tevreden over het werken met Parnassia-medewerkers binnen de eigen praktijk

Op dinsdag 19 juni 2001 organiseert het circuit GGZ voor Volwassenen II van Parnassia, psycho-medisch centrum, een informatiemiddag Informatiemiddag Concordia Theater & Zalen Hoge Zand 42 Den Haag dinsdag 19 juni 2001 14.30 tot 17.30 uurover het vraaggestuurde behandelaanbod voor volwassenen met psychische problematiek (met uitzondering van psychosen en verslaving).

Om 17.00 uur zal het evaluatierapport Samenwerking huisartsen - GGZ Den Haag overhandigd worden aan vertegenwoordigers van het Ministerie van VWS, de gemeente Den Haag, het zorgkantoor, de regionale huisartsenvereniging en de cliëntenraad.

Deelnemende huisartsen tevreden over de serviceverlening Evaluatie van het project Samenwerking huisartsen - GGZ Den Haag wijst uit dat Haagse huisartsen die binnen de eigen praktijk samenwerken met medewerkers van Parnassia zeer tevreden zijn over deze serviceverlening. Behandeling van cliënten met psychische klachten binnen de huisartsenpraktijk leidt tot tijdsbesparing en verlaagt de drempel voor cliënten die geestelijke gezondheidszorg nodig hebben. Vijftig procent van de Haagse huisartsen neemt deel aan het project. Dertig huisartsen hebben aangegeven ook zo snel mogelijk te willen aansluiten.

Opzet van het project Samenwerking huisartsen en GGZ Den Haag Uitgangspunt van het project is de zorg zo dicht mogelijk bij de cliënt aan te bieden in een zo efficiënt mogelijke vorm. Sinds begin 2000 werken er bijna dertig medewerkers van Parnassia in de praktijk van 120 huisartsen (= 50% van de Haagse huisartsen). Wanneer een huisarts vindt dat een cliënt psychiatrische of psychosociale hulp nodig heeft, verwijst hij/zij deze door naar de Parnassia-medewerker die een intake doet. Indien mogelijk volgt een behandeling binnen de huisartsenpraktijk van maximaal 6 zittingen en anders wordt de cliënt doorverwezen naar Parnassia of een andere instelling op het terrein van de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Sinds januari 2001 is er een Intercultureel Mobiel Team gestart met medewerkers die huisartsen en hulpverleners op verzoek kunnen ondersteunen bij de zorgverlening aan cliënten die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen.

Informatiemarkt Het behandelaanbod en de stand van zaken van GGZ voor Volwassenen II van Parnassia wordt tijdens de Informatiemarkt gepresenteerd. Verder zijn de vertegenwoordigers van de afdelingen aanwezig om toelichting te geven. Onderwerpen die aan bod komen, staan vermeld in het bijgevoegde programma.

U bent van harte uitgenodigd voor het bijwonen van de presentaties tijdens de Informatiemarkt en/of de uitreiking van het evaluatierapport.



Parnassia logo


Noot voor de redactie,