Gemeente Groningen


13
JUN
12.44

Persbericht

Grote Markt Forum aan de slag
12-06-2001

De samenstelling van het Grote markt Forum is nagenoeg rond. Een aantal organisaties, die inmiddels hun medewerking toegezegd heeft, zoekt nog binnen de gelederen naar een geschikt forumlid. Op dit moment zijn 36 leden bekend.
Dinsdag 19 juni is de eerste bijeenkomst in cultuurcentrum de Oosterpoort, die naast kennismaking vooral in het teken zal staan van de probleemanalyse.

De eerste forumbijeenkomst, onder voorzitterschap van Dick Vrieling, begint om 16.00 uur in de Blauwe Zaal van De Oosterpoort, Trompsingel 27. Er is geen publiek aanwezig.

Het programma ziet er als volgt uit:

* Welkomstwoord door Jacq. Wallage

* Korte introductie van de voorzitter

* Voorstelronde forumleden

* Korte presentatie over de stand van de binnenstad door de onderzoekers Yap Hong Seng en Jan Kleine. Dit zijn externe adviseurs die de gemeente ondersteunen bij de totstandkoming van de Binnenstadsvisie.

* vragen en reacties van het forum op deze presentatie
* afsluiting middaggedeelte met diner

* plm. 19.30 uur: start van de plenaire discussie
* korte vooruitblik op de publieksavond van 25 juni in het Grand Theatre en welke rol het forum daar kan vervullen. Vooruitblik ook op de periode na de zomervakantie.

* plm. 22.30 uur afsluiting met borrel

Het forum is breed samengesteld uit burgers, politici en deskundigen. Burgemeester Wallage en de wethouders Schuiling en Smink zijn geen lid van het forum, maar wel op de bijeenkomst aanwezig. Het forum fungeert als denktank en kan zo een belangrijke voeding leveren voor de brede publieksbijeenkomsten. Tevens treedt het forum op als adviseur van het gemeentebestuur. Na de zomer is het de bedoeling forumbijeenkomsten te organiseren over mogelijke oplossingsrichtingen voor de Grote Markt. Deze discussie wordt verwerkt in een aantal modellen voor de Grote Markt. Het forum brengt over de modellen eind oktober advies uit aan het gemeentebestuur.