Gemeente 's-Gravenzande

Voorlichtingspagina 13 juni 2001 19 juni: voorlopig standpunt over samenvoeging
De bestuurlijke organisatie van het Westland staat momenteel volop in de belangstelling. Kortweg gaat het daarbij om de vraag of de zeven Westlandse gemeenten straks als één gemeente Westland verder gaan, of dat er een andere vorm van samenvoeging uit de bus komt.

De uiteindelijke keuze voor één gemeente Westland of een variant daarop vraagt veel van de gemeentebesturen van de betrokken gemeenten. Want al blijven alle Westlandse woonkernen met al hun specifieke kenmerken ook in de toekomst gewoon voortbestaan, elke vorm van samenvoeging brengt vooral veel bestuurlijke en organisatorische veranderingen teweeg.

De Werkgroep Bestuurlijke Organisatie Westland (BOW), waarin alle Westlandse gemeenten zijn vertegenwoordigd, heeft recent een rapport uitgebracht, waarover de zeven Westlandse gemeenten een standpunt moeten innemen. Om tot het uiteindelijke advies te komen zijn tal van varianten besproken. Eenieder heeft natuurlijk zo zijn voorkeuren. Uiteindelijk zijn er echter na intensief overleg twee varianten komen bovendrijven. Één gemeente Westland en de zogeheten 5-2-variant, waarbij Schipluiden en Maasland samen één gemeente vormen en de overige vijf gemeenten eveneens onder één gemeentevlag verder gaan. Alleen de gemeente De Lier houdt nog vast aan een derde variant, waarbij De Lier, Maasland en Schipluiden gezamenlijk één gemeente vormen.

In de raadsvergadering van dinsdag 19 juni a.s. zal de raad een voorlopig standpunt innemen over de varianten die nu op tafel liggen. Dat is dan tevens de basis voor de op 19 september te houden volksraadpleging.

Het spreekt voor zich dat aan die volksraadpleging waar gaat úw voorkeur naar uit? een gedegen informatietraject vooraf moet gaan. Die informatie kunt u de komende maanden tegemoet zien. In de eerste helft van september zal er ook een discussieavond plaatsvinden. Daarbij is iedereen van harte welkom.

In oktober 2001 zullen de Westlandse gemeenteraden zich, mede op basis van de dan bekende uitslag van de volksraadpleging, definitief uitspreken over de toekomstige bestuurlijke organisatie van het Westland. Een belangrijk moment.
Raadsvergadering
Op dinsdag 19 juni vergadert de gemeenteraad in het stadhuis. De vergadering begint om 19.30 uur. Voor het begin van de vergadering kunt u het woord voeren over punten die op de raadsagenda staan. U moet dat vooraf melden bij de bode en een formulier invullen met uw naam, adres en het onderwerp waarover u iets wilt zeggen.

De volgende voorstellen staan onder andere op de agenda:
* Voorlopige keuzebepaling herindeling Westland
* Vaststelling bestemmingsplan Duinpark

* Aangaan exploitatieovereenkomst met v.o.f. Duinpark 's-Gravenzande
* Delegatie vrijstellingsbevoegdheid ex artikel 19.1 WRO aan burgemeester en wethouders

* Planschadevergoeding ex artikel 49 WRO Nieuwe Vaart
* Krediet voortgang project Westhoek van Zuid-Holland
* Krediet vervanging riolering in de Van der Kest Wittensstraat en mr. Schokkingstraat

* Krediet herstellen beschoeiing bij de Poelmolenweg, Poelkade en Nieuwe Vaart

* Begrotingswijzigingen
De agendastukken voor de raadsvergadering kunt u vanaf vrijdag a.s. inzien bij het informatiepunt in de hal van het stadhuis (tijdens openingsuren) en in de bibliotheek aan het Zandeveltplein. De raadsvoorstellen zijn ook te vinden op deze internetsite. Plan Rijnvaartpark ter inzage

In opdracht van de gemeente heeft bureau Hollandschap een ontwerpplan gemaakt voor het Rijnvaartpark, tussen de Rijnvaartweg en de Leeuweriklaan. Vooral door de iepziekte moesten in de afgelopen jaren honderden bomen in het park gekapt worden. Er is nu een volledig nieuw plan gemaakt met de bedoeling dat er weer een aantrekkelijk park ontstaat.
Het ontwerp ligt tot en met 12 juli ter inzage in kamer 201 op de 2e etage in het stadhuis.
Op donderdag 5 juli om 19.30 uur is er in het stadhuis een inspraakavond over het plan.
Stadhuis gesloten op 14 juni

In verband met de jaarlijkse uitgaansdag van het gemeentepersoneel is het stadhuis op donderdag 14 juni gesloten. Alleen voor aangiften van geboorte en overlijden is de balie van de afdeling Burgerzaken die dag geopend van 9.00 tot 9.30 uur.
Bouwplannen


1. J.A. van der Wilk, Minstreelhof 6 te s-Gravenzande, heeft gemeld voornemens te zijn een blokhut te bouwen op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie I, nummer 5751, plaatselijk bekend Minstreelhof 6;

2. A. de Hoog, Prinses Wilhelminastraat 4 te Maasdijk, heeft gemeld voornemens te zijn een woning te verbouwen op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie I, nummer 5751, plaatselijk bekend Minstreelhof 10;

3. A. Boerma, Meerkoet 58 te s-Gravenzande, heeft gemeld voornemens te zijn een hobbykas te bouwen op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie K, nummer 5083, plaatselijk bekend Meerkoet 58.

De bouwplannen genoemd onder 1. en 2. zijn in strijd met het bestemmingsplan 'Veilingterrein', omdat op gronden met de bestemming 'Veilingterrein' de bouw van blokhutten en het bouwen en uitbreiden van woonruimten niet is toegestaan. Inmiddels is een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding. Het bouwplan voldoet aan het nieuwe bestemmingsplan 'Vreeburgh-West' en het concept-uitwerkingsplan. Voor realisering van beide bouwplannen is vrijstelling nodig van het oude bestemmingsplan 'Veilingterrein'.

Het bouwplan genoemd onder 3. is in strijd met het bestemmingsplan 'Nieuwe Vaart', omdat de gronden met de bestemming 'Uit te werken woongebied' nog uitgewerkt moeten worden. Het bouwplan voldoet aan het ontwerp-uitwerkingsplan 'Nieuwe Vaart'. Voor realisering van het bouwplan is vrijstelling nodig van het bestemmingsplan 'Nieuwe Vaart'.

Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19, lid 3, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd voor de bouwplannen vrijstelling te verlenen van genoemde bestemmingsplannen.

Voordat het college beslist, liggen de verzoeken vanaf donderdag 14 juni 2001 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (1e etage, kamer 112). Gedurende die termijn kan iedereen schriftelijk bedenkingen kenbaar maken tegen het verlenen van de vrijstellingen bij burgemeester en wethouders van s-Gravenzande, postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande. Aangemelde bouwplannen
Naam
Bouwwerk
Bouwadres
J.T. van Schijndel
Verbouwen dakkapel
Oudelandstraat 66
Aangevraagde bouwvergunningen
W.C. Wissenburg
Serre
Lindenstraat 19
S. Wiersma
Verbouwen/uitbreiden woning
Nachtegaallaan 13
J.F. Paap
Verbouwen/uitbreiden woning
Lijsterbesstraat 17
Rabobank Westland Zuid-West
Verbouwen kantoorpand
Marktplein 3-3a
V.J. van Daalen en Zn
Warmteopslagtank
Maasdijk 52
J.M. Stolk
Serre
Mr. de Fremerystraat 31
R.J.C. de Koning
Openslaande deuren
Maasdijk 35
N. van de Hoven
Luifel
Langestraat 54
Geaccepteerde sloopvergunningen/meldingen
G.L. Voskamp
Glaswarenhuis
Naaldwijkseweg 247
R.E.H.J. Kers
Golfplatendak van een schuurtje
Woutersweg 53
bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift. Het bezwaarschrift moet worden gezonden aan het college van burgemeester enveloppe moet de aanduiding 'bezwaarschrift Awb' zijn vermeld. Gemeentewerf
Fultonstraat 3
Recycling
Hoflaan 28
Volgende week (18 tot en met 22 juni) worden de grijze minicontainers geleegd.

Zet geen ijzer, plastic of andere spullen naast uw minicontainer. Het vuilophaalbedrijf neemt dit niet mee.

* Godfried Bomansschool, Spinel 2, tot en met vrijdag 15 juni;
* Prins Willem-Alexanderschool, container op parkeerterrein Albert Heijn, op vrijdag 15 juni van 19.00 tot 20.30 uur en zaterdag 16 juni van 10.00 tot 12.00 uur;