Gemeente Maassluis

12-6-2001

Openlucht voorstelling De Laatste Rede

Op dinsdag 19 juni gaat de eerste voorstelling van De Laatste Rede van start. De openlucht voorstelling begint om 21.00 uur bij het voormalige café Het Veerhuis aan het havenhoofd, Burg. van der Lelykade. Kaarten kosten f. 12,50 en zijn verkrijgbaar bij de Stichting Promotie Maassluis, Dr. Kuyperkade 7 (bloemsierkunst Flora), tel. 591 76 69. De volgende voorstellingen zijn te zien op woensdag 20, donderdag 21 en op vrijdag 22 juni. De voorstelling op vrijdag 22 juni is uitverkocht.

De Laatste Rede
De Laatste Rede gaat over Maassluis. De voorstelling neemt het publiek mee door de oude historische kern en laat op verschillende manieren de geschiedenis zien van een stad die door de aanwezigheid en betekenis van de familie Dirkzwager internationale faam heeft verworven.

Het verhaal bevat allerlei historische verwijzingen naar wat Maassluis door de eeuwen heen heeft voortgebracht en wat daarvan anno 2001 nog actueel is. Locaties, scènes, dialogen, personen en gebeurtenissen leggen direct een relatie met bijvoorbeeld de wereld van de scheepsagentuur en het loodswezen.