Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 12 juni 2001

PVDA-KAMERLEDEN OPENEN WEBPAGINA OVER LOKAAL KLIMAATBELEID

Op 19 juni wordt een nieuwe pagina op de website van de Partij van de Arbeid gelanceerd, met als thema 'lokaal klimaatbeleid'. De PvdA vindt klimaatbeleid een belangrijk thema. Het getuigt van solidariteit tussen generaties, solidariteit tussen Noord en Zuid en daarnaast draagt het bij aan een eerlijke lastenverdeling.

Het initiatief voor deze site, genomen door de PvdA-kamerleden Staf Depla en Jeroen Dijsselbloem, vloeit enerzijds voort uit het besef dat voor effectief klimaatbeleid een krachtige lokale inzet onmisbaar is en anderzijds het feit dat er veel kennis aanwezig is in een grote partij als de Partij van de Arbeid, maar dat deze kennis nog te weinig wordt uitgewisseld. Reden genoeg voor de twee kamerleden om de site, die een virtuele ontmoetingsplek moet worden voor PvdA-ers te starten waar leden ervaringen, visies en tips kunnen uitwisselen.

Op de site is een database te vinden die gevuld is met factsheets over praktische projecten, politieke tips en ideeën. Iedereen kan zo'n factsheet invullen die vervolgens direct op de site te vinden is. Verder staan er ook handige tips op de pagina voor lokale PvdA-leden in verband met het opnemen van het thema lokaal klimaatbeleid in het verkiezingsprogramma.

Geïnteresseerden en PvdA-bestuurders die zich bezig houden met klimaat en energie kunnen op www.pvda.nl/lokaalklimaat hun ervaringen delen, informatie vinden over financiering, praktische uitvoering, bestuurlijke valkuilen dan wel ideeën opdoen voor het lokale beleid.

Staf Depla en Jeroen Dijsselbloem presenteren de site dinsdag 19 juni om 20.00 uur tijdens een bijeenkomst in de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer, Hopmanstraat 1 in Breda. Tijdens de bijeenkomst zullen Jan Pronk (minister van VROM), Ferd Crone (PvdA-kamerlid) en Martijn van Dam (lid van het PvdA-partijbestuur) virtueel aanwezig zijn en door middel van een chatsessie reageren op de website en het thema 'lokaal klimaatbeleid'.