Gemeente Ede

Raadscommissies 19-22 juni:

Over politieverslag, inzameling papier en glas, ouderenbeleid en Ede-centrum

De serie vergaderingen van de raadscommissies begint deze maand op 19 juni. Volgende week zijn er drie avondbijeenkomsten in het raadhuis. Aanvang telkens 19.00 uur. De commissie EGROS houdt een extra vergadering; deze begint om 10.00 uur. U bent als belangstellende telkens van harte welkom.

Jaarverslagen HALT en politie

Dinsdag 19 juni vergadert de raadscommissie Algemene Zaken (AZ). Op de agenda staan enkele politiezaken: het jaarverslag 2000 van het politiedistrict West-Veluwe Vallei, het jaarverslag over 2000 van de politie-unit Ede in Gelderland-Midden en het jaarverslag 2000 van de Stichting Buro Slachtofferhulp Gelderland-Midden.

Ook de jaarverslagen over vorig jaar van het Bureau HALT en de Commissie voor de Bezwaar- en beroepschriften komen ter sprake. Verder wordt de commissie AZ geïnformeerd over de voortgang van activiteiten rondom brandveiligheid in horecabedrijven en andere openbare gebouwen.

Inzameling van papier en glas

De commissie Middelenbeleid, Volksgezondheid en Milieu (MVM) bespreekt op woensdag 20 juni een notitie over de huis-aan-huisinzameling van papier en glas in alle kernen van de gemeente Ede. Andere agendapunten zijn een rapport over declaratiebeleid van de Raadscommissie Financiële Beheerszaken, de jaarrekening 1999 van de Afvalcombinatie De Vallei, de vaststelling van gedragsregels voor de onkostenvergoeding van raadsleden, burgemeester en wethouders en de Managementletter/accountantsverklaring voor de concernjaarrekening 2000.

Lange agenda in commissie WZW

Op donderdagavond 21 juni staat de raadscommissie Werk, Zorg en Welzijn (WZW) voor een grote vergader-agenda. Achtereenvolgens komen aan de orde een Verordening subsidiebeleid Wiw en vrijlating van inkomsten Abw, Ioaw en Ioaz, de Verordening voorzieningen gehandicapten; inkomensnorm jonggehandicapten voor Wvg-vervoersvoorzieningen, het Beleidsverslag Algemene Bijstandswet en aanverwante wet- en regelgeving 2000, een voorstel voor een nieuwe opzet van jeugdactiviteiten, de ontwerp-nota Integraal Ouderenbeleid, een voortgangsnotitie over de Wet voorzieningen gehandicapten en een vervolgnotitie Uitwerking taak en toekomst Kredietbank Ede.

Voortgang Ede-centrum

De commissie Economie, Grondbedrijf, Ruimtelijke Ontwikkeling Stedelijk gebied (EGROS) houdt op vrijdag 22 juni een extra vergadering. De commissie maakt die dag een excursie door onder meer het centrumgebied van Ede, vandaar dat de openbare vergadering reeds om 10.00 uur begint. De gesprekspunten zijn de voortgangsrapportage 2000 over Ede-centrum en de jaarrekeningen van het Grondvereveningsfonds en het Fonds Ede-centrum.

Spreekrecht voor publiek

U kunt als belangstellende de commissievergaderingen bezoeken. Inspreken mag over een of meer agendapunten als u dit van tevoren bij de commissiesecretaris aanmeldt. De volledige agenda van de commissievergaderingen ligt ter inzage in het Gemeentelijk Infocentrum in het Stadskantoor De Doelen, ingang Raadhuisplein 2 in Ede. De commissiesecretarissen zijn bereikbaar onder de telefoonnummers (0318) 68 08 67 mr. R.D. Lotte (AZ), 68 06 87 E. van Tol (MVM), 68 03 79 P.J. van Lent (WZW), 68 02 35 J. Maltha (EGROS)



Ede, 12 juni 2001