PERSBERICHT

Shuffle right forward, rock back en conga-turn:
Unieke 3-daagse Westernparty aan boord van luxe DFDS SEAWAYS cruiseferry!

Amsterdam, 19 juni 2001

DFDS SEAWAYS, de ferrymaatschappij tussen IJmuiden en Newcastle organiseert op 13 en 21 september 2001 een 3-daagse Country & Western MiniCruise naar Newcastle in Engeland. Samen met de Hillbilly Country Line Dancers en de Country Band 'Mexican Wind' kan er het hele weekend aan boord van de luxe cruiseferry PRINCE OF SCANDINAVIA gedanst en gefeest worden.

Elke avond kan men voor een goed diner terecht in het Seven Seas Restaurant, waar het uitgebreide Scandinavische buffet-diner geserveerd wordt. Speciaal voor dit Countryweekend wordt er een Amerikaans tintje aan gegeven. Het entertainment wordt in de Columbus Club verzorgd door de eigen scheepsband en de Cruise Manager, met in het programma twee maal een optreden van het showballet. Vanaf 23.00 uur kunnen de passagiers tot diep in de nacht in de discotheek verder feesten op de muziek van de fantastische band 'Mexican Wind'. De volgende morgen is er de gelegenheid om in Newcastle, dé pub- en shopstad van Noord-Engeland, een gezellige dag door te brengen. Om 17.30 uur vertrekt het schip weer richting IJmuiden.

DFDS Seaways, met zeven passagiersschepen marktleider van ferry overtochten op de Noordzee, neemt per 1 juli het grootste passagiersschip van haar vloot in de vaart op de route IJmuiden-Newcastle. De Queen of Scandinavia biedt plaats aan 1760 passagiers. Vanaf 1 juli zal het schip de kleinere King of Scandinavia vervangen. Het is voor DFDS Seaways het tweede grotere schip dat dit jaar nieuw wordt ingezet tussen IJmuiden-Newcastle.