Partij van de Arbeid

Den Haag, 19 juni 2001

VRAGEN VAN DE LEDEN CRONE EN DE BOER (BEIDEN PVDA) AAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN EN VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

1. Bent u op de hoogte van berichten over de plannen voor de aanleg van het duurzame bedrijventerrein De President bij Hoofddorp? Bent u bekend met de gerezen vragen omtrent de interpretatie en toepassing van het Besluit Aanleg Energie Infrastructuur(BAEI) aldaar dat de mogelijkheid biedt andere partijen, behalve de netbeheerder, ook mee te dingen om het meest duurzame energie- infrastructuuroptie aan te leggen?

2. Deelt u de mening dat de interpretatie en toepassing van het genoemde Besluit niet geheel duidelijk zijn als milieuvriendelijke infrastructuuropties bij nieuwbouw onbenut blijven? Zo ja, hoe wordt hierin verbetering aangebracht? Zo nee, waarom niet?

3. Kunt u duidelijkheid verschaffen over de werkingssfeer van het genoemde Besluit? Geldt het Besluit bijvoorbeeld ook voor bedrijventerreinen of tuinbouwgebieden? Zo ja, is dit alle betrokkenen (inclusief gemeenten) duidelijk? Zo nee, waarom niet?

4. Deelt u de mening dat het Besluit voor alle aan te leggen of te herstructureren energie-infrastructuren vanaf een bepaalde omvang zou moeten werken?

5. Wat wordt bedoeld met een "openbare procedure" (artikel 5 van het Besluit)? Betekent dit dat een betreffende energie-infrastructuur Europees moet worden aanbesteed?