Ford sluit Six Sigma Enterprise Agreement met Micrografx

Met de meerjarige overeenkomst voor uitbreiding van de infrastructuur voor het beheer van de bedrijfsprocessen, zijn enkele miljoenen dollars gemoeid

Maarssen,19 juni 2001 - Ford Motor Company heeft een overeenkomst gesloten met Micrografx om componenten van de iGrafx Enterprise Process Management oplossingen standaard ter beschikking te stellen aan alle in Six Sigma getrainde werknemers, alsmede aan de 110.000 deelnemers aan het PC Renewal-plan van het bedrijf. Verder zal Micrografx een aantal voordelen die deze overeenkomst voor Ford heeft, zoals volumekortingen en opleidingsmogelijkheden, ook aanbieden aan de toeleveranciers van Ford.

Six Sigma is een methodologie om bedrijfsprocessen te verbeteren, met meer efficiency en effectiviteit als resultaat. Een van Fords voornaamste doelstellingen was hun 6-Sigma professionals ten behoeve van hun projecten te voorzien van de beste tools die beschikbaar waren. Ford streeft ernaar deze methodologie onderdeel te maken van de dagelijkse cultuur. Dit betekent dat het bedrijf een volledig inzicht wil hebben in de bedrijfsprocessen, zowel intern als extern. Deze enorme taak wordt aanzienlijk verlicht door het gebruik van geavanceerde tools zoals iGrafx Process for Six Sigma.

De Six Sigma professionals van Ford - Black Belts, Master Black Belts en Green Belts - zullen de iGrafx Solutions gebruiken als integraal onderdeel van Fords Consumer Driven Six Sigma-programma. Deze nieuwe overeenkomst, die tevens voorziet in deelname van Fords dochterondernemingen, breidt het gebruik van de Micrografx-oplossingen door belangrijke Ford-bedrijven, waaronder Volvo, Mazda USA, Jaguar, Hertz, Land Rover en Aston Martin, verder uit.

"Door iGrafx Solutions beschikbaar te stellen voor al hun 6-Sigma getrainde professionals, maakt Ford het makkelijk voor hen om samen te werken aan hun proces mapping en verbeteringen, terwijl zij kunnen profiteren van tools die deel uitmaken van een Enterprise Process Management Suite," zegt Ken Carraher, Division President of Enterprise Process Management Group van Micrografx. "We zijn er trots op integraal deel uit te maken van dit strategische initiatief van Ford. We stellen het vertrouwen dat Ford in ons heeft op prijs en we zien uit naar een verdere uitbouw van onze relatie."

Tot de voordelen voor de toeleveranciers van Ford behoren volumekortingen, toegang tot opleidingen en opleidingsmateriaal, alsmede adviesdiensten die ontworpen zijn om 6-Sigma-projecten te versnellen, mede door het inzetten van iGrafx Six Sigma Solutions. "Nu de concurrentiedruk blijft toenemen en de eisen die aan de processen worden gesteld steeds stringenter worden, zijn we van mening dat processen tussen organisaties van het grootste belang zijn bij de keuze voor een toeleverancier of partner," aldus Carraher. "Organisaties die beschikken over compatibele Enterprise Management-systemen zullen de eerste keus zijn."

Micrografx
Micrografx is wereldwijd marktleidend leverancier van software, oplossingen en diensten voor het creëren en weergeven van zakelijke procesdiagrammen, schema's en grafische toepassingen. Micrografx Graphics Software Division biedt organisaties en individuele gebruikers grafische oplossingen voor technische illustraties, zakelijke diagrammen en digitale beeldbewerking. Met behulp van Micrografx Enterprise Process Management (EPM) -oplossingen kunnen zakelijke managers belangrijke verbeteringspunten identificeren en kwantificeren. Dit loopt uiteen van het verbeteren van eBusiness-processen tot kwaliteitsprogramma's zoals ISO 9000 en Six Sigma, alsmede initiatieven op het gebied van belangrijke verticale applicaties zoals supply chain management. Meer informatie is te vinden op www.micrografx.com.