Provincie Groningen

Groningen, 19 juni 2001 Besluitenlijst nr. 22

1. GS stemmen in met de plannen van het Groningen Promotie Overleg voor de start van een nieuwe campagne "Er gaat niets boven Groningen". Voor meer informatie, zie persbericht nr.124, d.d. 19-06-01.

2. GS hebben besloten een vergunning te verlenen aan de gemeente Groningen voor het uitoefenen van een horecabedrijf in de Stadsschouwburg te Groningen.

3. GS stemmen in met de verlenging van 1 jaar van het voorzitterschap van de heer E. Luermans van de Provinciale Adviescommissie Beeldende Kunst tot 1-09-2002.

4. GS hebben besloten aan 5 artotheken en kunstuitlenen in de provincie Groningen een provinciale subsidie te verlenen voor de aankoop en/of huur van werk van beeldend kunstenaars. Minstens 60 % van dit werk dient uit Gronings werk te bestaan. De subsidie bestaat uit een basisbedrag van 2.500,- en een bedrag dat afhankelijk is van het aantal exploitatiedoeleinden. De subsidies gaan naar Stichting Frontaal te Appingedam krijgt ( 2.500,-), Kunstuitleen Eemsmond (2500,--), ARTOS/Culturele Commissie te Slochteren ( 11.055), Kunstuitleen Artoleek te Leek ( 4.999,-), Artotheek Veendam ( 2.246,--).

5. GS stemmen in met het verlenen van een subsidie van 5.000,- aan Synchron 2001/2002. Synchron is een Nederlands-Duits muziek/videoclipfestival waarbij met de nieuwste technieken op het gebied van nieuwe media videoclips worden gemaakt door jongeren onder begeleiding van gekwalificeerde begeleiders.
6. GS hebben besloten een budgetsubsidie van 173.550,- te verlenen aan de Stichting SOS Telefonische Hulpdiensten op grond van de door hen toegezonden begroting voor 2001.

7. GS hebben besloten een subsidie van 5.600,- te verlenen aan het project "preview" van de reizende bioscoop Noord-Groningen (Liga 68) in het kader van het Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen. In de tuin van borg Rusthoven in Wirdum wordt op zaterdag 23 juni de film "the draughtman's contract" vertoond. Deze historische film, die zich voornamelijk afspeelt in de tuin van een historisch landgoed is het filmdebuut van de Britse regisseur Peter Greenaway.

8. GS hebben besloten een subsidieverzoek van Stichting Cornelis Dopper om haar beleid uit te kunnen oefenen af te wijzen, omdat het verzoek niet voldoet aan de subsidievoorwaarden.
9. In een brief aan het ministerie van VWS verzoeken GS om een vierjarige projectsubsidie vrijwilligerswerk op basis van de meerjarige inzet van de provincie op het gebied van vrijwilligerswerk.

10. GS hebben besloten een subsidie van 5.000,- te verlenen aan de gemeente Stadskanaal voor het 2e Go Sports Festival in Stadskanaal. Het Go Sports Festival is een grootschalig sportevenement voor jongeren van 12 t/m 18 jaar.
11. GS hebben de agenda vastgesteld voor de vergadering van Provinciale Staten op 4 juli a.s. De agenda luidt als volgt:
+ Beëdiging van de heer P.G. de Vey Mestdagh als lid van Provinciale Staten

+ Notulen van de vergadering van 30 mei jl.
+ Ingekomen stukken

+ Regeling van de werkzaamheden

+ Wijziging van de reglementen van de wetterskippen Lauwerswalden en Fryslan

+ Intentieverklaring Gebiedsuitwerking Veenkoloniën
+ Rapport herijking investeringsniveau infrastructuur
+ Benoeming lid van het algemeen bestuur van het Havenschap Delfzijl/Eemshaven

+ Advies van de commissie "Vernieuwingsimpuls Provinciale Democratie" en voorstel van de werkgroep
+ Beleidsnotitie Mondiale Bewustwording
+ Euroborg

+ Oprichten van en participatie in een commanditaire vennootschap ten behoeve van de Ontwikkelingsmaatschappij Delfzijl

+ Voorjaarsnota 2001 (3e en 4e wijziging begroting 2001)
+ Mondelinge vragen

12. In een brief aan NoordNed geven GS aan het onacceptabel te vinden dat er geen treinverkeer plaatsvindt tussen Winschoten en Nieuweschans. Voor meer informatie, zie persbericht nr.125, d.d. 19-06-01.