Politie Amsterdam-Amstelland

Gewapende 17-jarige
19-6-2001. De politie heeft maandagmiddag in de Wibautstraat een verdachte van 17 jaar gearresteerd die een geladen revolver bij zich had. De agenten rukten uit naar aanleiding van de melding dat er iemand met een vuurwapen werd bedreigd. Ter plaatse nam de 17-jarige de benen. Hij werd achtervolgd en aangehouden. Het vuurwapen is in beslag genomen. In de ouderlijke woning is later een doosje scherpe patronen geconfisqueerd. De recherche onderzoekt de zaak en probeert ook te achterhalen wat zich in de Wibautstraat heeft afgespeeld.



Surveillant worden?
Kom naar de informatieavond op 25 juni a.s.!

5-6-2001. Als je erover denkt om surveillant te worden maar je wilt nog het een en ander weten, kom dan naar onze informatieavond op maandag 25 juni a.s. Zo kom je erachter of die baan echt iets voor je is. Een paar surveillanten uit de praktijk vertellen hun verhaal. Daarnaast vertonen we een film die een goed beeld geeft van wat je te wachten staat als surveillant. En aarzel niet al je vragen te stellen die betrekking hebben op deze functie. Denk je na afloop: surveillant dat is echt iets voor mij, neem dan een informatiepakket en een sollicitatieformulier mee naar huis en meld je aan! Ben je 16,5 jaar of ouder en heb je een diploma op minimaal VBO-B niveau (of vergelijkbaar), dan nodigen wij je van harte uit voor de informatieavond. Deze vindt plaats in gebouw De Eenhoorn, James Wattstraat 84 te Amsterdam (vlakbij station Amstel). We beginnen om 19.30 uur. Daarna weet je precies waar je aan begint.

Meer informatie over werken bij de politie Amterdam-Amstelland? Klik hier.



In gevecht met politie
15-06-01. Gisteravond zijn in een woning in Amsterdam Zuidoost een 33-jarige vrouw en haar 8-jarige zoontje aangehouden voor verzet tegen de politie. Agenten moesten diverse schoppen incasseren en liepen schaafwonden en blauwe plekken op aan hun benen. Eén agent raakte lichtgewond aan zijn hand. Aanleiding van de problemen was het feit dat buurtbewoners de politie belden met de mededeling dat zoonlief over geparkeerde autos wandelde. Hierdoor liep minstens één auto schade op. De agenten belden aan op het huisadres om de zaak te bespreken. Ze werden getrakteerd op beledigingen en een zakelijk gesprek behoorde niet tot de mogelijkheden. Toen ze de jongen hierop wilden meenemen, keerden ma en zoon zich tegen de politie. Ze werden met de hulp van twee extra agenten aangehouden. Beiden zijn inmiddels heengezonden. De moeder kreeg een dagvaarding om voor de politierechter te verschijnen.


Verdachte straatrovers gepakt
19-6-2001. De politie van Amstelveen-Zuid heeft gistermiddag tijdens een klopjacht drie jongeren aangehouden. Ze worden ervan verdacht bij Marne drie leeftijdgenoten te hebben geroofd. Betrokkenen zijn 16 en 17 jaar oud en worden in verzekering gesteld. De slachtoffers, drie ongeveer even oude scholieren, moesten schoppen en slagen incasseren, maar liepen geen zware verwondingen op.

Het incident gebeurde kort na twee uur bij Marne op de halte van de sneltram. De drie scholieren wachtten op de tram en kregen met vier andere jongeren te maken. Deze wilden hun spullen, uitten bedreigingen en begonnen te schoppen. Ook zagen ze kans een mobiele telefoon af te pakken. Een van de slachtoffers zag een politieauto aankomen. Hij rende de trambaan over, liet de politiewagen stoppen en sloeg alarm.

De agenten schakelden direct andere politie-eenheden in, waarop een klopjacht volgde. Twee van de verdachten werden achterhaald en aangehouden bij Startbaan. De derde op de Van der Hooplaan. De vierde verdachte is nog spoorloos.



Rijbewijzen hardrijders in beslag
19-6-2001. De Verkeerspolitie heeft maandag van vier automobilisten het rijbewijs ingevorderd tijdens snelheidscontroles op de A-2 (de Utrechtseweg). Betrokkenen reden veel te hard. Drie reden boven de 150 waar maximaal 100 mag worden gereden. Een vierde reed op een plaats waar 70 mag worden gereden met een snelheid van130 kilometer per uur. De officier van justitie beslist over de boetes en eventuele teruggave van de rijbewijzen. Tijdens de snelheidsactie is 34 keer proces-verbaal opgemaakt.



Met drank in ochtendspits
19-6-2001. Een 25-jarige automobilist die maandagochtend in de ochtendspits vanaf de A-2 op de Utrechtsebrug op een auto botste die stilstond voor rood licht, bleek te hebben gedronken. Een ademanalyse resulteerde in een score van 1.4 promille. Het rijbewijs van de man is in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.



Dubbele verkeerscontrole
19-6-2001. Bij een alcoholcontrole in de Ferdinand Bolstraat ondergingen vannacht ruim 160 automobilisten een alcoholtest. Twee chauffeurs hadden te veel gedronken en kregen proces-verbaal. Ze hadden alcoholscores van 0,7 en 1 promille. Aansluitend hielden dezelfde agenten een snelheidscontrole op de Stadhouderskade. Hierbij zijn 21 bonnen uitgereikt.

Dode na schietincident
18-06-01. Zaterdagochtend rond half vijf is in een benedenhuis aan de Pieter Aertszstraat een 36-jarige man overleden als gevolg van een schietincident. Vooralsnog ontbreekt ieder spoor van de dader. De recherche denkt dat de achtergrond van een en ander in de drugssfeer ligt. Er zijn tien rechercheurs ingezet. Het slachtoffer verbleef in de woning met een vrouw. Ze kregen visite van een andere stel. Toen deze man en vrouw het pand verlieten, begeleidde de 36-jarige man ze naar buiten. De vertrekkende man trok, voor zover bekend zonder enige aanleiding, plotseling een vuurwapen en schoot op de gastheer. Deze overleed ter plaatse.
Schietende overvallers
18-06-01. Bij een gewapende overval op een autowasserette bij Hakfort is zaterdagmiddag een 64-jarig personeelslid neergeschoten. Het slachtoffer werd in zijn been geraakt en is in een ziekenhuis opgenomen. Hij verkeert niet in levensgevaar. Er waren twee daders bij de overval betrokken. Waarom niet alleen met het wapen is gedreigd, maar ook geschoten, is nog niet duidelijk. Politieonderzoek moet ook nog uitwijzen of er geld is buitgemaakt. De twee overvallers zijn lopend gevlucht.
Man doodgeschoten
18-06-01. Zaterdagavond rond half tien vond een dodelijk schietincident plaats in de van Beuningenstraat. Het slachtoffer is een 25-jarige Amsterdammer. Hij werd aangetroffen in de buurt van zijn geparkeerde auto. Na het schietincident zijn er meerdere mannen weggelopen in de richting van de Groen van Prinstererstraat. Alhoewel het motief in deze zaak nog niet duidelijk is, denkt de recherche vooralsnog niet aan een liquidatie. Getuigen wordt verzocht zich te telefonisch te melden op nummer (020) 559 38 20. Kind valt van balustrade
19-6-2001. Gistermiddag is een 4-jarig jongetje uit Diemen gewond geraakt in een grote kledingzaak aan het Damrak. Het kind viel in de winkel over de balustrade van de tweede etage en maakte een val van een meter of tien. De traumeheli landde op de Dam en bood de eerste hulp. Het slachtoffertje is vervolgens onder politiebegeleiding naar een ziekenhuis overgebracht. Vanmorgen werd zijn toestand stabiel genoemd. Voor zover nu bekend heeft het kind op de reling van de roltrap gespeeld en daarbij zijn evenwicht verloren. Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.
Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.