Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 19-06-2001 Persberichten district Sittard (H.P. 14.30) Dinsdag, 19 juni 2001.

Born, gecompliceerde beenbreuken bij verkeersongeval: Een 35 jarige motorrijder uit Holtum is maandag 18 juni 2001 bij een verkeersongeval op de Dr. Hub van Doorneweg in Born gewond geraakt aan zijn benen.
De motorrijder reed maandagavond omstreeks 20.40 uur over de Dr. Hub van Doorneweg in Born. Kort voor een bocht in deze weg schakelde de motorrijder terug waarbij het achterwiel plotseling blokkeerde. De motorrijder kwam hierdoor ten val waardoor hij ernstig aan zijn benen gewond raakte. Zowel het kuitbeen als het scheenbeen van het rechterbeen braken (open botbreuken) terwijl mogelijk ook de linkervoet op meerdere plaatsen breuken opliep. Met een ambulance werd de motorrijder overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht waar een operatie noodzakelijk bleek.

Sittard, rijden onder invloed:
Een 54 jarige inwoner van Sittard is maandagavond 18 juni 2001 kort voor 24.00 uur door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Het alcoholgebruik van de automobilist werd op de Deken Tijssenstraat in Sittard vastgesteld bij een routinecontrole. Bij het eerste contact roken de politieambtenaren een alcohollucht bij de bestuurder die daarop een alcoholblaastest moest ondergaan. Nadat deze blaastest aangaf dat er alcohol in het spel was werd hij meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse wees een alcoholpromillage aan van 1.8 promille. Tegen de inwoner van Sittard werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon de Sittardenaar huiswaarts.

Sittard, rijden onder invloed:
Een 30 jarige inwoner van Geleen werd dinsdagmorgen 19 juni 2001 bekeurd nadat een politiepatrouille hem voorovergebogen achter het stuur van zijn auto zag rijden.
De inwoner van Geleen reed dinsdagmorgen omstreeks 01.00 uur over de Hemelsley waar een politiepatrouille de automobilist met een afwijkende rijstijl zag rijden. De automobilist zat half voorovergebogen achter het stuur terwijl hij slingerend reed en de grootste moeite had om de auto op de weg te houden. Alle reden dus om een controle in te stellen. Bij het eerste contact rook de bestuurder behoorlijk naar de drank waarop hij meegenomen werd naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse een drievoudige overschrijding (1.5 promille) aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Geleen werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon de inwoner van Geleen huiswaarts.

Sittard, bedrijfsinbraak:
In het voorbije weekeinde heeft een inbraak plaats gevonden in een loods van een bedrijf gevestigd aan Watersley in Sittard. De inbraak werd maandagochtend ontdekt nadat een opengebroken deur van de loods werd aangetroffen. Uit de loods werden diverse kannen benzine ontvreemd alsmede diverse soorten handgereedschappen, waaronder schroevendraaiers, sleutelssets en een slijpmachine. Namens het bedrijf is van de inbraak aangifte gedaan.

Elsloo, verkeerscontrole:
Op maandag 18 juni 2001 tussen 10.00 en 15.00 uur heeft op de Mauritsweg in Elsloo een verkeerscontrole plaatsgevonden waarbij het accent lag op motorvoertuigen met daarachter gekoppeld een aanhangwagen.
Van de 28 uitgebreid gecontroleerde combinaties werden er 18 om uiteenlopende redenen bekeurd.
Zo bleken 7 bestuurders te rijden zonder gebruik te maken van de verplichte autogordel, werd een bestuurder bekeurd wegens het vervoeren van een te brede lading en een bestuurder werd bekeurd omdat de verplichte buitenspiegels niet aanwezig waren. Verder werd proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden zonder kentekenplaten op de aanhangwagen, omdat de papieren van de aanhangwagen niet in orde waren, werd twee maal gereden met kale banden, een maal zonder dat de hulpkoppeling juist was aangebracht en eenmaal zonder dat de losbreekreminrichting was bevestigd.