Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 19-06-2001 Persberichten district Maastricht (H.P. 14.30) Dinsdag, 19 juni 2001

Maastricht, aanrijding onder invloed:
Een 56 jarige inwoner van Urmond heeft onder invloed va alcoholhoudende drank op de Nassaulaan te Maastricht een verkeersongeval veroorzaakt waarbij hij onder invloed zijn auto bestuurde.
Een 20 jarige automobilist uit Klimmen reed maandagavond omstreeks 22.10 uur na het groen worden van het verkeerslicht weg van de Nassaulaan in de richting van de Scharnerweg te Maastricht. Bij dit wegrijden werd hij van achteren aangereden door de 56 jarige automobilist uit Urmond die door een te hoge snelheid de afstand verkeerd inschatte. Beide auto werden door de aanrijding beschadigd. De gewaarschuwde politie liet zoals gebruikelijk bij alle verkeersongevallen beide betrokken partijen een alcoholblaastest ondergaan waarbij bleek dat de automobilist uit Urmond alcohol gedronken had. Hij werd voor veder onderzoek meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. Deze analyse wees een alcoholpromillage aan van 1.9 promille. De politie maakte tegen de Urmondenaar proces-verbaal op waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Maastricht, bromfietser gewond:
Een 28 jarige inwoner van Maastricht is maandagavond 18 juni 2001 op het fietspad van de Noorderbrug gewond geraakt bij een valpartij. Andere weggebruikers troffen de inwoner van Maastricht omstreeks 20.55 uur aan midden op het fietspad van de Noorderbrug liggend naast zijn bromfiets. Van een aanrijding met een ander vervoermiddel is uit het onderzoek niets gebleken. Personeel van een ambulance heeft het slachtoffer die niet aanspreekbaar was meegenomen naar de afdeling spoedeisende hulp van het A.Z.M. De bromfietser bleek naar alcohol te ruiken waarna een politiearts van hem een bloedproef heeft genomen. Het slachtoffer is met onbekend letsel opgenomen op de afdeling intensieve zorg. Mogelijk dat het alcoholgebruik de oorzaak van het eenzijdig verkeersongeval is geweest.

Maastricht, inbraak bij rugby-club:
Vermoedelijk in de nacht va zondag op maandag heeft een inbraak plaatsgevonden in het gebouw van de rugby-club te Maastricht gevestigd aan de Ponjaardruwe te Maastricht. De inbrekers hebben zich de toegang tot het gebouw verschaft door een ventilatorrooster te verwijderen. Door het ontstane gat is een persoon met een klein postuur de kantine van het gebouw van de club binnengedrongen. Ontvreemd werden enkele kratjes met drank.

Maastricht, gevluchte winkeldief:
Maandagmiddag 18 juni 2001 heeft een winkeldiefstal plaatsgevonden in een modewinkel gevestigd aan de Grote Staat te Maastricht. De winkeldief ontvreemdde in de modezaak twee broeken en ging daarmee aan de haal. Personeel van de winkel zag de onbekende man met de broeken onder zijn kleding verstopt de winkel verlaten waarna hij achtervolgd maar wist te ontkomen. Echter tijdens zijn vlucht verloor de winkeldief zijn agenda waaruit zijn identiteit bleek. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, inbraak in restaurant:
Vermoedelijk in de nacht van zondag op maandag heeft een inbraak plaatsgevonden in een restaurant gevestigd aan de Orleansstraat te Maastricht. De toegang tot het restaurant werd verkregen door het slot in de toegangsdeur te forceren. Uit de bedrijfsruimte werd het wisselgeld, enkele honderden guldens uit de kassa ontvreemd alsmede de inhoud van de fooienpot. Ook verdwenen er enkele flessen met sterke drank. De eigenaar van het restaurant heeft van de inbraak aangifte gedaan.