Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 19-06-2001 Persberichten district Kerkrade (RKey; 15.20 u) Dinsdag, 19 juni 2001

District Kerkrade

Kerkrade; tasjesroof
Afgelopen maandagmorgen omstreeks 10.45 uur vond op de Nassaustraat in Kerkrade een tasjesroof plaats. Een onbekende bestuurder van een bromfiets kwam vanachter een enkele vrouwen die daar liepen aangereden en griste van een van deze vrouwen, een 71-jarige vrouw uit Kerkrade de schoudertas. Daardoor werd het slachtoffer mee/neergetrokken en kwam uiteindelijk ten val. Daarbij liep het slachtoffer gezwollen/pijnlijke plekken op aan haar gezicht en handen. Daarnaast raakten bij de val haar jas, bril en horloge beschadigd. De straatrover reed op zijn bromfiets met de tas, met daarin een beurs waarin zich ongeveer vijftig gulden bevonden, er vandoor in de richting van de Van Gronsveldstraat. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; aanrijding
Afgelopen maandagmorgen omstreeks 12.00 uur vond op het kruispunt Erensteinerstraat / Nassaustraat in Kerkrade een aanrijding plaats. Een 58-jarige bestuurster van een bromfiets uit Kerkrade botste met haar bromfiets tegen een auto, bestuurd door een 49-jarige vrouw uit Landgraaf. De bromfietsbestuurster kwam bij de aanrijding ten val en raakte gewond. Zij werd met, vermoedelijk schouderletsel (precieze aard en ernst van het schouderletsel is onbekend) per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Kerkrade; brand
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 05.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Tichelstraat in Kerkrade. Bleek dat er, een inmiddels uitslaand brandje was bij een tweetal (opslag-) keten van een sport/voetbalclub aldaar. De brandweer heeft de brand geblust. (Red; omtrent omvang/ernst van de brandschade aan de keten is dezerzijds nog niets bekend). De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand waarbij ze brandstichting niet uitsluit.

Landgraaf; verdachte aangehouden
De politie heeft afgelopen maandagnamiddag een 17-jarige jongeman uit Landgraaf aangehouden. Die wordt verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting afgelopen weekend (zaterdagavond) bij een woning aan de Koeweg. Bleek dat, vermoedelijk uit baldadigheid coniferen vlakbij een woning in brand waren gestoken waarbij de vlammen bijna oversloegen naar de woning. Slechts doordat bewoners meteen begonnen met blussen en de brandweer te bellen, kon erger worden voorkomen. De woning liep brandschade op aan enkele rolluiken, kozijnen en een zonnescherm. Bij het ingestelde onderzoek kwam de verdachte in beeld en die kwam gisteren, samen met zijn vader dan ook naar het politiebureau. De verdachte heeft bekend en de politie stelt verder onderzoek in naar deze brand(stichting) waarbij sprake was van gemeengevaar voor goederen maar ook voor de bewoners.

Gulpen; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen maandagmiddag in een woning aan de Kampsweg in Gulpen trof de politie een hennepkwekerij aan met totaal ruim driehonderd hennepplanten. Die werden samen de
kwekerij-inrichting/apparatuur inbeslaggenomen en zullen worden vernietigd. Tegen de bewoner, die niet thuis was maakt de politie proces-verbaal op. Omdat de politie aanwijzingen kreeg dat mogelijk met de electriciteitsmeter was geknoeid, werd Essent ingeschakeld.