Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 19-06-2001 Persbericht district Den Bosch

KAPOT GEHOORAPPARAAT OORZAAK GELUIDSOVERLAST (Rosmalen)

Van maandag op dinsdag kreeg de politie een melding van geluidsoverlast aan de Dokter Hanegraaffstraat in Rosmalen. De agenten hoorden midden in de nacht al op straat het verslag van een tenniswedstrijd vanuit een bovenwoning klinken. Bij een blik door de brievenbus van de woning zagen zij dat de bewoonster rustig op de bank naar de zeer luidspelende TV zat te kijken. Na diverse aanbelpogingen deed de vrouw de deur open. Een kapot gehoorapparaatje bleek indirect de oorzaak te zijn van de geluidsoverlast. De vrouw putte zich uit in verontschuldigingen, zette de TV uit en begaf zich ten ruste.

VROUW PROBEERT ECHTGENOOT MET MES TE STEKEN (Rosmalen)

Maandagavond is een 35-jarige vrouw in haar woning aan de Creijenhoek in Rosmalen aangehouden als verdacht van poging tot doodslag op haar 41-jarige echtgenoot. Volgens het slachtoffer pakte zijn vrouw na een gesprek over een op handen zijnde scheiding een groot vleesmes. Zij pakte haar echtgenoot vast en probeerde hem in de borst en keel te steken. De man wist zich los te rukken en reed regelrecht naar de politie. De vrouw is korte tijd later in haar woning aangehouden voor poging tot doodslag en bedreiging. De vrouw is inverzekeringgesteld.

COMPUTERAPPARATUUR GESTOLEN (s-Hertogenbosch)

Van maandag op dinsdag is ingebroken in een computerbedrijf aan de Amerikastraat in s-Hertogenbosch. Uit het pand zijn een nog onbekend aantal notebooks en beamers ontvreemd. De inbraak ging gepaard met grof geweld.

POLITIE ONTDEKT HENNEPKWEKERIJ NA LEKKAGE (s-Hertogenbosch)

Maandagavond heeft de politie Den Bosch bij toeval een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Klokkenlaan in s-Hertogenbosch. De politie kreeg via de brandweer een melding over ernstige lekkage in het flatgebouw. Uit onderzoek bleek dat zich in het appartement van een 26-jarige Bosschenaar een professionele hennepkwekerij met 180 hennepplanten bevond die de lekkage veroorzaakte. De Bosschenaar was niet in de woning aanwezig. De planten en kweekapparatuur zijn inbeslaggenomen. De verdachte is schriftelijk uitgenodigd aan het bureau te komen.

DIEFSTAL COMPUTERS (S-Hertogenbosch)

Van maandag op dinsdag is ingebroken in een bedrijfspand aan de Sluisweg in s-Hertogen-bosch. Uit het pand zijn enkele computers ontvreemd.

VERDUISTERING HARLEY DAVIDSON (s-Hertogenbosch)

Een ex-werknemer van een motorbedrijf aan de Rietveldenweg in s-Hertogenbosch wordt ervan verdacht maandag jl. een paarse Harley Davidson, type Drag Style met het kenteken MD-HF-79 te hebben ontvreemd. De man kwam de zaak binnen en zei tegen een medewerker dat hij nog een vordering op de zaak had. Hij nam daarop de motorfiets ter waarde van Fl. 95.000,= mee. De politie onderzoekt de zaak.

NOG TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA ERNSTIGE MISHANDELING (s-Hertogenbosch)

Maandag zijn een 18- en een 22-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch aangehouden in verband met een ernstige mishandeling van zaterdag 2 juni op zondag 3 juni jl. Een 19-jarige Bosschenaar werd die nacht op de Pensmarkt in s-Hertogenbosch door verschillende personen uit een grote groep (20 25 stuks) jongeren bewusteloos geslagen. Een 17-jarige verdachte werd diezelfde nacht nog aangehouden. Het slachtoffer moest op zijn fiets uitwijken voor de groep en reed daarbij tegen een winkelpui. De groep lachte hem uit, waarop de jongen verbaal reageerde. Volgens een getuige is de jongen door de groep aangevallen en ernstig geschopt en geslagen. Het slachtoffer raakte hierdoor bewusteloos. Hij liep bij de mishandeling diverse snij- en schaafwonden en zwellingen in zijn gezicht op. De twee gisteren aangehouden verdachten zijn inmiddels inverzekeringgesteld.

INBRAKEN IN VRACHTWAGENS (Drunen)

Dinsdagmorgenvroeg is ingebroken in een tweetal vrachtwagens aan de Thomas Edisonweg in Drunen. Uit één van de vrachtwagens zijn enkele tientallen autobanden ontvreemd. Van de andere vrachtwagen werden de dekzeilen kapotgesneden maar daaruit werd niets ontvreemd.

DOORRIJDEN NA AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Maandagavond heeft 25-jarige Bossche op het Rompert Park in s-Hertogenbosch een paar blauwe plekken opgelopen bij een aanrijding met een witte VW Golf. De bestuurder van deze auto reed door zonder zijn identiteit bekend te maken. De vrouw zei wat van de agressieve rijstijl van de automobilist. De auto stopte kort daarna en reed kennelijk opzettelijk achteruit tegen de fietster aan. Zij kwam ten val en liep daarbij een paar blauwe plekken op. De fiets raakte beschadigd. De automobilist reed weg zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.