Persbericht

Modern belonen in ziekenhuizen

Utrecht 19 juni 2001

Het aantrekken en behouden van personeel in de ziekenhuizen vormde de belangrijkste achtergrond voor het uit (laten) voeren van een studietraject naar moderne beloningsvormen. In opdracht van de partijen bij de CAO-ziekenhuizen heeft Prismant in samenwerking met BENNEKOM advies dit traject begeleid en uitgevoerd.

Op 11 juni 2001 is het resultaat van dit studietraject gepubliceerd. Aangestuurd door een werkgroep bestaande uit de betrokken CAO-partijen hebben Prismant en BENNEKOM advies een verkenning uitgevoerd van moderne beloningsvormen zoals meerkeuzesystemen en gedifferentieerd belonen, prestatiebeloning en competentiebeloning. Allereerst is nagedacht over de motieven voor modern belonen. Een betere positie van ziekenhuizen op de arbeidsmarkt en een effectievere beloning voor medewerkers spelen daarbij een belangrijke rol. Tevens is de huidige stand van zaken van beloning in ziekenhuizen in kaart gebracht. Ervaringen van het bedrijfsleven zijn verzameld ter lering voor de ziekenhuizen. Hiermee is het speelveld verkend.

Vervolgens zijn in het studietraject eerste aanzetten en suggesties gedaan voor de uitwerking van modern belonen in ziekenhuizen. Geconcludeerd is dat op korte termijn het meest verwacht kan worden van een meerkeuzesysteem. Dit meerkeuzesysteem biedt directe meerwaarde voor het personeel in de ziekenhuizen en versterkt de aantrekkelijkheid van de ziekenhuizen op de arbeidsmarkt. In het rapport is een eerste technische uitwerking gegeven ter verkenning van de (on)mogelijkheden en aandachtspunten van een meerkeuzesysteem. Ten aanzien van gedifferentieerd belonen is vastgesteld dat een brede toepassing van prestatiebeloning in ziekenhuizen nog niet voor de hand ligt. Wel kan op langere termijn gedacht worden aan vormen van competentiebeloning. Geadviseerd wordt om op dit terrein door pilots en onderzoek eerst kennis en ervaring op te doen alvorens hiermee, in het kader van toekomstige CAO's, sectorbreed aan de slag te gaan.

In het studietraject zijn geen formele keuzen gemaakt of beslissingen genomen ten aanzien van de uitwerking van moderne beloningsvormen in ziekenhuizen. Dit gebeurt aan de CAO-tafel. Het rapport sluit af met inzichten en suggesties ten aanzien van de te zetten processtappen in dit uitwerkingsproces.