Gemeente Blaricum


Gemeenten en provincie blikken 25 jaar vooruit met 'Toekomstvisie BEL'

Van: SGP-BEL
Onderwerp: Discussieavonden 19 en 21 juni
Datum: 12 juni 2001

De mening van inwoners over de toekomst van het BEL-gebied?

Hoe ziet het BEL-gebied er over 25 jaar uit? Wat speelt er allemaal op het gebied van recreatie en toerisme, waar kunnen inwoners fietsen en wandelen? Worden er nog huizen gebouwd? Wat gebeurt er met het (sluip)verkeer? Hoe zorgen we ervoor dat er dan nog voldoende winkels, scholen, voorzieningen voor vrije tijdsbesteding en welzijnsvoorzieningen in de gemeenten zijn? Allemaal vragen die spelen als we proberen de toekomst te beschrijven. Sinds enige tijd werken de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren met de provincies Noord-Holland en Utrecht samen aan een Strategisch gebiedsperspectief BEL, met als doel samen een visie voor de komende 25 jaar voor het BEL-gebied op te stellen.

Discussieavonden op 19 & 21 juni

Al eerder is met fractievoorzitters en de colleges van B&W over dit onderwerp gesproken. Maar het spreekt vanzelf dat zon strategische visie niet tot stand kan komen zonder de inbreng van geïnteresseerde inwoners, maatschappelijke organisaties en gemeenteraadsleden. De stuurgroep, waarin gemeentelijke en provinciale bestuurders deelnemen, willen graag de meningen van de verschillende doelgroepen horen. Daarom worden twee discussieavonden georganiseerd, op dinsdag 19 juni en donderdag 21 juni in de Gemeentewerf in Eemnes. Het programma begint om 20.00 uur (toegang vanaf 19.30 uur) en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Daarna kunt u nog wat napraten onder het genot van een drankje.

Discussiëren over de toekomst

Tijdens deze avonden wordt ingegaan op thema's als vergrijzing en vergroening, wonen, werken, recreatie, verkeer en vervoer, natuur en landschap, cultureel erfgoed, zorg, welzijn en sport. Bij ieder thema is een aantal strategische vragen opgesteld en de stuurgroep wil deze graag met u doornemen. Dit wordt gedaan aan de hand van stemmingen. Met een stemkastje kunnen de aanwezigen hun voorkeur voor een bepaalde keuze kenbaar maken. Natuurlijk is er ook ruimte om alternatieven aan te dragen, deze met elkaar te bespreken en wellicht ook 'in stemming te brengen'. Zo hoopt de stuurgroep een goed beeld te krijgen van de ideeën die inwoners van het BEL-gebied hebben. De uitkomsten van beide avonden worden betrokken bij de uiteindelijke besluitvorming. Uw mening telt dus zeker mee! Kom op tijd, want vol is vol!

Brochure 'Een toekomstvisie voor het BEL-gebied'

In de gemeentehuizen en bibliotheken is vanaf vandaag een exemplaar van de brochure 'Een toekomstvisie voor het BEL-gebied' beschikbaar. De tekst kan ook gedownload worden vanaf www.Eemnes.nl (via een aparte 'knop' voor het strategisch gebiedsperspectief BEL). Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Roel van Vliet, telefoon (030) 258 23 18 of met de afdeling voorlichting in uw Blaricum, Eemnes of Laren.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de heer R. van Vliet van de Provincie Utrecht, op telefoonnummer (030) 258 23 18 of via e-mail: roel.van.vliet@provincie-utrecht.nl