KLM


01/030


Persbericht Europa 2001

KLM BRENGT NIEUWE CATERING OP EUROPA VLUCHTEN

Amstelveen, 19 juni 2001 - Vanaf morgen zal op een groot deel van de Europese bestemmingen van KLM, zowel in de Business Class als in de Economy Class een nieuw catering concept geserveerd worden.

KLM doet doorlopend onderzoek naar passagierswensen en waarderingen. Uit een recent onderzoek naar catering aan boord blijkt dat KLM passagiers op Europa vluchten een efficiënt, zakelijk en vers product wensen. Om aan deze wensen zo goed mogelijk te blijven voldoen is er een nieuw catering concept ontwikkeld. De daarbij zo belangrijke factoren als smaak, kwaliteit, presentatie, selectie, keuzemogelijkheden en de praktische haalbaarheid ervan, zijn hierin verwerkt. Na een geslaagde testperiode begin dit jaar, zal met ingang van morgen het nieuwe catering concept, "Europa 2001", op vluchten tot 100 minuten geïntroduceerd worden.

In de Business Class zal de nieuwe catering onder meer bestaan uit een maaltijdsalade, een broodje en een wrap. Op vluchten vertrekkend vóór 10.00 uur wordt verse appel-, grapefruit-, en sinaasappelsap geserveerd. Op vluchten later op de dag wordt rosé geschonken. Daarnaast is er voor de passagier een linnen servet en een grote mok in plaats van een klein kopje.

De passagier in de Economy Class krijgt de keuze uit twee sandwiches, waarvan één vegetarisch. Het drankassortiment is uitgebreid met mousserende witte wijn. Op de zogenoemde 'ontbijt vluchten' worden er extra sappen geserveerd en kan men kiezen uit sinaasappel-, grapefruit-, of appelsap of een wisselende 'flavour of the flight'.

De vernieuwde catering zal eerst op bestemmingen geïntroduceerd worden met een vluchtduur korter dan 100 minuten, zoals Frankfurt, Geneve, Gotenburg, Hamburg, Kopenhagen, Londen Heathrow, München, Parijs, Praag, Wenen en Zürich. De regionale partners met hun eigen catering concept zijn hiervan uitgezonderd. Op een later tijdstip zullen de overige Europese bestemmingen van KLM, met een vluchtduur langer dan 100 minuten, volgen.

AMS/AR/KAS

Voor nadere informatie:
KLM Mediarelaties, Bieke van Aggelen tel. 020 6494545