Gemeente Uithoorn


PROVINCIE PAKT VERKEERSONVEILIGHEID N201 AAN

Vanaf volgende week start de provincie Noord-Holland met een aantal wegwerkzaamheden op de N201 om de verkeersonveiligheid in Uithoorn aan te pakken.

Vooruitlopend op de omlegging van de N201 is in het Masterplan N201 een aantal korte termijn maatregelen vastgelegd. Twee daarvan zijn al 1998 uitgevoerd n.l.: het aanbrengen van geluidsremmend asfalt tussen de Zijdelweg/Watsonweg en de Thamerlaan/Laan van Meerwijk en het verlagen van de maximumsnelheid van 70 naar 50 km/uur op het gedeelte tussen de komgrens bij het Texaco tankstation en de Admiraal van Ghentlaan.

Vanaf volgende week begint de provincie met de aanleg van een verkeersregelinstallatie bij het kruispunt N201/Poelweg. Bovendien wordt voor het verkeer rijdend in de richting van Aalsmeer een rechtsafstrook aangebracht. De strook krijgt een aparte verkeerslichtgroep om gevaarlijke situaties tussen afslaand verkeer en (brom)-fietsers op het fietspad langs de N201 te voorkomen.

Ook de bewegwijzering richting Hilversum verandert. Vanaf het kruispunt N201/Zijdelweg worden bestuurders wel nog via de N201 naar Hilversum verwezen. Vanaf Aalsmeer echter zal verwijzing richting Hilversum via de A4 en de A9 plaatsvinden.

Na de bouwvakvakantie wordt o.a. ook aan de openbare verlichting gewerkt en komen in het centrumgebied decoratieve armaturen. Hierover zullen wij u ter zijndertijd informeren.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over deze wegwerkzaamheden neemt u dan contact op met de heer W. Erkelens van de provincie Noord-Holland, rechtstreeks te bereiken via telefoonnummer 023- 514 52 37