Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-06-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.10 uur
Rijden onder invloed

UTRECHT Op de Albert Schweitzerdreef vond maandagmiddag een aanrijding plaats waarbij de veroorzaker gedronken had.

Omstreeks tien voor zes trof de politie een 42-jarige bestuurder uit Utrecht naast zijn bestelbus aan. De man was tegen de achterkant van het voertuig van 40-jarige bestuurder uit Zeist aangereden.

Tijdens het gesprek met de Utrechter roken de agenten een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest werd duidelijk dat de man meer gedronken had dan is toegestaan.

Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,85 promille alcohol in zijn lichaam had. Dit is bijna vier maal de toegestane hoeveelheid. Met een rijverbod van negen uur kon de man nadat hij ook zijn rijbewijs had ingeleverd naar huis. Binnen kort bepaalt de rechter de straf voor de Utrechter.

Krantenbezorger breekt ook in

UTRECHT Een getuige belde maandagmorgen naar de politie om te melden dat een krantenbezorger niet alleen de kranten in de bus deponeerden maar ook een auto aan het openbreken was.

Omstreeks zeven uur trof de politie op de Jeremias de Deckerstraat de opengebroken auto aan. Verschillende surveillanceautos zochten in de buurt naar de werklustige krantenbezorger en troffen de 28-jarige man uit Utrecht rijdend op zijn scooter op de Croeselaan aan.

Toen de man de Fruitstraat inreed werd hij klemgereden en aangehouden door de agenten. Tijdens de eerste fouillering trof de politie diverse inbrekerswerktuigen bij de man aan. Eenmaal op het bureau bleek dat hij uit de auto een portemonnee had weggenomen

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT Naar aanleiding van onderzoek en tips heeft de politie maandagmorgen in een pand aan de Grasstraat in Utrecht een hennepkwekerij opgerold.

Omstreeks half acht werd door de politie het rolluik aan de voorzijde van het pand geopend en werd in het pand een complete hennepkwekerij aangetroffen. Vermoedelijk waren de planten net geoogst. In een afgesloten kantoor werden drie zaken met gedroogde planten aangetroffen. In totaal werd er ongeveer 10 kg. aan gedroogde planten aangetroffen.

Uit onderzoek bleek ook dat er illegaal stroom werd afgetapt. De totale installatie werd in beslag genomen voor vernietiging. De bewoner van het pand een 43-jarige man uit Utrecht zal door de politie nader worden gehoord.