Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.35 uur
Brand in bedrijfspand

AMERSFOORT Gistermiddag heeft een kachel in een bedrijfspand aan de Heliumweg brand veroorzaakt.

Omstreeks half zes werden politie en brandweer gewaarschuwd, dat er een middelgrote brand in een spuiterij zou woedden. Niet bekend is waarom een kachel, die op een hoogte van ongeveer vijf meter in de bedrijfsruimte hing, in brand raakte.

Na onderzoek stelde de politie vast dat er geen sprake is geweest van opzet.Tijdens de brand is er geen gevaar geweest voor ontploffing of giftige rookontwikkeling. Tijdens de bluswerkzaamheden heeft de politie de omgeving van de Heliumstraat afgezet.

Snelheidscontrole

AMERSFOORT Gistermorgen heeft de politie tussen half tien en twaalf uur op de Utrechtseweg een snelheidscontrole gehouden. Bij het passeren van de radar overschreden 337 automobilisten de maximum toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km.u.

Bromfietser en motorrijder gaan onderuit

AMERSFOORT/BILTHOVEN Gistermiddag omstreeks half een is de bestuurster van een bromfiets op de Lageweg onderuit gegaan en gewond geraakt.

Het slachtoffer, een 20-jarige inwoonster uit Amersfoort, is door onbekende oorzaak met haar scooter ten val gekomen. Hierdoor liep zij enkele schaafwonden op. Zij is voor nader onderzoek per ambulance naar het Lichtenberg Ziekenhuis overgebracht.

Gistermorgen kwamen een automobilist en een motorrijder op de Professor Bronkhorstlaan met elkaar in botsing. Hierdoor kwam de bestuurder van de motor, een 28-jarige inwoner uit Soest, ten val. Het slachtoffer is met, vermoedelijk een open beenbreuk, overgebracht naar het UMC. De bestuurder van de auto, een 42-jarige automobilist uit Maartensdijk, bleef ongedeerd.