Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.55 uur
Eendenkooi vernield

DE BILT Vandalen hebben afgelopen weekend vernielingen aangericht in de eendenkooi in het van Boetzelaerpark. Hekken en deuren werden opengebroken en vernielingen werden aangericht.

De vandalen kwamen binnen door het hek van de eendenkooi open te knippen. Eénmaal binnen hebben ze meerdere zaken vernield. De deur van de schuur werd opengebroken en het gereedschap is in de vijver gegooid. De aanwezige boot werd vernield en ook de nesten van enkele siereenden moesten het ontgelden. De politie onderzoekt de zaak.

Wegpiraat

ZEIST Op maandag 18 juni scheurde een 35-jarige inwoner van Zeist in zijn auto door het dorp. Hij beging hierbij verschillende verkeersovertredingen.

De politie, die zag dat de man een verkeerde inhaalmanoeuvre maakte, startte de achtervolging en maande de chauffeur te stoppen. De bestuurder ging er als een haas vandoor en beging nog verschillende verkeersovertredingen.

Hij reed met een snelheid van 130 km/uur in de richting van de Utrechtseweg. Op de Dreef haalde hij autos links in en passeerde ook de verkeerszuilen aan de linkerkant. Getuigen zagen dat de auto vervolgens via een fietspad ontkwam. De auto werd door de politie teruggevonden op een parkeerterrein en inbeslaggenomen. De bestuurder is s avonds aangehouden. Toen bleek dat de man ook nog een rijontzegging had tot 22 juli 2001.

Motor rijdt veel te hard

HUIS TER HEIDE Een 26-jarige motorrijder uit Vleuten De Meern reed maandag 18 juni veel te hard door Huis Ter Heide.

De politie merkte de bestuurder op toen deze in Soesterberg over een doorgetrokken streep reed.

De politie volgde de motorrijder en constateerde dat de man op de Zandbergenlaan in Huis Ter Heide met een snelheid van 136 km/uur reed terwijl je daar 80 mag rijden. Vervolgens reed de bestuurder binnen de bebouwde kom, op de Boulevard, met een snelheid van 100 km/uur. De motorrijder is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg tevens een proces verbaal voor het inhalen over een doorgetrokken streep.

Oproep getuigen gewapende beroving

MAARTENSDIJK In de nacht van zondag 10 juni op maandag 11 juni zijn tussen middernacht en één uur bij een benzinepomp op de Koningin Wilhelminaweg twee mannen onder bedreiging van een wapen beroofd van hun auto.

De twee mannen, een 19-jarige man uit Soest en een 17-jarige Utrechter stonden met een zwarte BMW 840 bij het benzinestation toen zij plots twee gemaskerde mannen zagen komen aanlopen. Onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp werden de Utrechter en de man uit Soest gedwongen in de auto plaats te nemen op de passagiersstoel, waarna de twee onbekend gebleven mannen wegreden met de BMW.

Vervolgens werden beide mannen in de omgeving één voor één uit de auto gelaten. De onbekenden zijn er met de zwarte BMW 840 vandoor in de richting van de A27 richting Utrecht. Nadat de Utrechter en de man uit Soest elkaar weer gevonden hadden, hebben zij bij een huis in de buurt de hulp van de politie ingeroepen.

De politie Binnensticht is op zoek naar getuigen die tussen zondagavond 10 juni en maandagochtend 11 juni iets verdachts hebben gezien in Maartensdijk op of rond de Koningin Wilhelminaweg. Ook is zij op zoek naar mensen die de zwarte BMW 840, een opvallend model auto hebben zien rijden. Verder is zij op zoek naar getuigen die in de week voorafgaand op de nacht van die 10e juni iets verdachts hebben gezien. Getuigen kunnen met hun informatie bellen naar de Politie van het district Binnensticht, 0900-8844.

Oproep getuige inbraak horecagelegheid
DRIEBERGEN-RIJSENBURG Drie onbekend gebleven mannen hebben in de nacht van vrijdag 15 juni op zaterdag 16 juni rond vier uur ingebroken bij een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat.

Zij vernielden een raam om op die manier het pand binnen te dringen. Na medeneming van een kluis gingen de drie personen er in een Volvo vandoor in de richting van de A12. Een getuige zag de drie mannen van veraf en gaf het volgende signalement door: drie mannen van tussen de 20 en 30 jaar oud, alle drie normaal postuur en een getinte huidskleur, alledrie droegen donkere kleiding. Ook zag de getuige een andere getuige voorbij komen.

De politie van het district Binnensticht is op zoek naar de getuige die langsliep tijdens de inbraak. Verder zoekt zij andere getuigen van deze inbraak, of mensen die in de nacht van vrijdag op zaterdag iets verdachts hebben gezien op of rond de Hoofdstraat. Zij kunnen bellen met de politie district Binnensticht, telnr: 0900-8844.

Snelheidscontroles
ZEIST/DE BILT Aan de Woudenbergseweg in Zeist is maandagochtend gecontroleerd op snelheid. Van de 1152 voertuigen die de controlepost passeerden reden er 31 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 150 kilometer. Ter plaatse geldt een maximum van 80 kilometer.

Maandag is eveneens gecontroleerd aan de Utrechtseweg in De Bilt. Daar werd de snelheid van 1235 voertuigen gemeten, 120 weggebruikers reden te snel. Hoogst gemeten snelheid bedroeg daar 116 kilometer. Ook hier geldt een maximum van 80.