ADECCO

Nieuwe General Manager Adecco Benelux

PERSBERICHT

Utrecht , 18 juni 2001

ERIK VAN ASSCHE
GENERAL MANAGER ADECCO BENELUX

Erik Van Assche begon zijn carrière bij Adecco België in 1999 als IT Manager en lid van het directiecomité. Sinds maart 2000 was hij Finance and Operations Manager van Adecco Benelux. Vanaf 1 juli wordt hij General manager van Adecco Benelux en volgt daarmee Patrick De Maeseneire op die verantwoordelijk wordt voor Adecco Specialised Business Worldwide.
Erik Van Assche heeft als doelstelling de sterke positie die Adecco de laatste jaren op de Benelux markt veroverde verder uit te bouwen en te consolideren. Ook in Nederland moet Adecco sneller groeien dan de markt.

Na het behalen van het diploma Doctorandus in de Toegepaste Economische Wetenschappen en de Beleidsinformatica aan de KU Leuven, heeft Erik Van Assche achtereenvolgens verschillende functies vervuld bij Arthur Andersen en in de informaticawereld bij Wang, Oracle en Misc. Vervolgens stond hij bij Sunair / Airtour België aan het hoofd van de financiële en administratieve afdelingen om daarna de informatica en financiële diensten van Scoot te leiden.

De ontwikkeling van Adecco Nederland verloopt bijzonder positief. Zo werden er sedert september 2000 maar liefst 46 nieuwe vestigingen Dit ging gepaard met een gedurfde marketing- en reclamecampagne hetgeen zorgde voor een hoge naambekendheid, noodzakelijk voor het aantrekken van een groot aantal flexkrachten.

Deze politiek blijft haar vruchten afwerpen. Adecco Nederland kende de eerste maanden van dit jaar een groei die boven het marktgemiddelde uitsteekt.

Adecco is wereldwijd de grootste uitzendorganisatie en beschikt over een netwerk van ruim 5.000 vestigingen in 58 landen, verdeeld over de 5 continenten. Jaarlijks worden door deze onderneming meer dan 3 miljoen mensen als flexkracht tewerkgesteld. In Nederland heeft Adecco momenteel circa 300 vestigingen, waar ruim 1300 vaste medewerkers actief zijn. Dagelijks zijn er meer dan 25.000 flexkrachten aan het werk.