HP Omnibook PC met Bluetooth-kaart

Amstelveen, 19 juni 2001 - Hewlett-Packard integreert de nieuwe Bluetooth-kaart van 3Com Corporation in de HP Omnibook PC's. Gebruikers kunnen hierdoor met hun HP Omnibook PC communiceren met andere Bluetooth-apparaten. De Bluetooth-oplossing wordt ook geïntegreerd in de nieuwe HP Deskjet 995c, die dit najaar op de markt komt. Gebruikers kunnen deze printer tot op tien meter afstand aansturen met een Bluetooth-apparaat.

Bluetooth is een wereldwijde open standaard voor het draadloos koppelen van PC's, handhelds, mobiele telefoons, printers en andere apparaten aan elkaar en aan vaste netwerken. De Bluetooth PC-kaart, die 3Com eind mei introduceerde, is gebaseerd op de nieuwe 1.1-specificatie en garandeert koppelbaarheid tussen Bluetooth-producten van alle leveranciers. De kaart is uitgevoerd met een zeer gebruikersvriendelijke Connection Manager voor Bluetooth-softwareapplicaties en een innovatief antenne-ontwerp.

HP biedt de 3Com-kaart vanaf juli 2001 aan als onderdeel van een compilatie Bluetooth-producten, waaronder printeraccessoires en CompactFlash Bluetooth modulekaarten voor HP Jornada handhelds en Pocket PC's.

Met de Bluetooth-kaart biedt HP een complete reeks oplossingen voor draadloos werken. Het HP/Lucent Wireless LAN Access Point en de HP/Lucent Wireless LAN PC-kaart op basis van het 802.11b protocol met een maximale netwerksnelheid van 11 Mbps zijn al lange tijd beschikbaar. Hiermee kunnen draadloze netwerken worden opgezet tot 60 gebruikers. Wireless LAN en Bluetooth vergemakkelijken het mobiele werken voor zowel kleine als grote ondernemingen.

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op http://www.hp.nl.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Contactpersoon voor de redactie:
(