ProLogis (media contact) Bert Angel 020 ? 655 66 56

bangel@prologis.com www.ProLogis.com

PROLOGIS START MET GRONDWERKZAAMHEDEN VOOR DE BOUW VAN HAAR TWEEDE

DISTRIBUTIECENTRUM IN VENLO

Venlo, 19 juni 2001 - ProLogis (NYSE:PLD), een wereldwijde toonaangevende ontwikkelaar, belegger en verhuurder van hoogwaardige distributiefaciliteiten start met de grondwerkzaamheden voor de bouw van een 43.000 m2 groot distributiecentrum in Trade Port West, Venlo. Dit gebouw zal naar verwachting februari/maart 2002 voor de verhuur beschikbaar komen.

Venlo is in korte tijd uitgegroeid tot een intermodaal logistiek centrum van formaat, een toplocatie voor zowel de Nederlandse als de Duitse markt. Het ligt als een bruggehoofd naar de Duitse markt, centraal ten opzichte van Europa. EDC's profiteren van de ligging op de corridor Rotterdam-Antwerpen-Duitsland en van de Nederlandse logistieke expertise. Mede vanwege de onstuimige groei van de logistieke dienstverlening in deze regio is het aanbod van moderne, hoogwaardige en flexibele distributieruimte (en niet alleen hier) zeer schaars. Na de succesvolle ontwikkeling en verhuur van het distributiecentrum van circa 21.000 m² aan Danzas in 1999, wil ProLogis in Venlo meer gebouwen ontwikkelen voor (inter)nationaal opererende producenten en logistieke dienstverleners. Het toekomstige tweede distributiecentrum is in nauwe samenwerking met een grote internationale klant van ProLogis ontwikkeld, die naar verwachting minstens 15.000 m² in gebruik zal nemen. En alhoewel de marketing nog niet is gestart, hebben zich al diverse kandidaten gemeld.

Roger Peters, Market Officer ProLogis: "ProLogis bouwt, vaak op voorraad, aan een (internationaal) netwerk voor distributieruimten voor logistieke dienstverleners en producenten.Voor hen is het aantrekkelijke van huren dat kapitaalgoederen in het bedrijf gestopt kunnen worden, en niet in onroerend goed. ProLogis is continu op zoek naar logistieke knooppunten met vele vormen van multimodaliteit: spoor, weg, binnenvaart en lucht. Een belangrijke intermodale troef van Venlo is de daar gelegen achterlandterminal van ECT. Daarmee is Venlo dagelijks rechtstreeks per spoorshuttle verbonden met de grootste Europese containerterminal."

ProLogis
ProLogis is een wereldwijde toonaangevende ontwikkelaar, belegger en verhuurder van hoogwaardige distributiefaciliteiten met meer dan 1700 distributiecentra in Noord-Amerika en Europa. ProLogis heeft als eerste en enige een wereldwijd netwerk van distributiecentra ontwikkeld om zo in de ruimtebehoefte van (inter)nationaal opererende producenten en logistieke dienstverleners te voorzien.
Hiertoe maakt ProLogis gebruik van zijn ProLogis Operating System? en streeft ernaar de 'Global Distribution Solution' te worden die hoogwaardige distributiefaciliteiten biedt om zijn klanten in staat te stellen hun logistieke groei- en reorganisatieprojecten in de hele wereld te verwezenlijken. Vanaf 31 maart 2001 had ProLogis 18.300.000 m2 distributieruimte in verhuur/ontwikkeling in 98 markten.