Provincie Zuid-Holland

19-06-2001

Ruim 250 miljoen voor bodemsaneringsprojecten

Begin juni hebben Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (GS) het ontwerp-geïntegreerd werkprogramma bodemsanering 2001-2004 vastgesteld. Het werkprogramma houdt nadrukkelijk rekening met de komende veranderingen op het gebied van bodemsanering. Na de wijziging van de wet Bodembescherming per 2003 en andere relevante regelgeving zal het beleidsveld bodemsanering bestaan uit drie segmenten: het stedelijk gebied, het landelijk gebied en de sector bedrijven.De uitvoering van bodemsaneringen in het landelijk gebied wordt een provinciale hoofdtaak. Voor de sector bedrijven is recent overeenkomst bereikt over een landelijke subsidieregeling, waarbij de provincie de taak krijgt de hoogte van de subsidies toe te kennen aan de hand van de ingediende saneringsplannen.

De bodemsaneringsprojecten in het stedelijk gebied worden de komende jaren overgedragen aan de zogenaamde rechtstreekse en programmagemeenten. In het geïntegreerd werkprogramma bodemsanering is voor een bedrag van ruim fl. 250 miljoen aan bodemsaneringsprojecten opgenomen. Deze projecten moeten in de jaren 2001 tot en met 2004 worden uitgevoerd. Onderaan vindt u een overzicht van een deel van de verdeling van het budget (naar regio).

Na afloop van de inspraakperiode die duurt tot en met 9 juli a.s. wordt het werkprogramma uiterlijk op 1 september 2001 ingediend bij het ministerie van VROM.