NIEUWE STEEN INVESTMENTS N.V.

NSI koopt grote vastgoedportefeuille en kondigt emissie aan

NSI koopt grote vastgoedportefeuille en kondigt emissie aan

HOORN - Nieuwe Steen Investments n.v. (NSI) heeft overeenstemming bereikt over de overname van diverse vastgoedportefeuilles voor ca. EUR. 86 miljoen. De overname zal gefaseerd plaatsvinden tussen eind juni en medio september 2001. Ter financiering van deze en een andere investering zal in het derde kwartaal van dit jaar voor EUR. 75 miljoen aan nieuwe aandelen worden uitgegeven.

Het nieuw verworven onroerend goed bestaat uit een winkelcentrum te Ridderkerk, daarnaast een winkel en een 9-tal kantoorgebouwen in diverse plaatsen, totaal 34.023 m2. Het bruto-aanvangsrendement van deze portefeuille bedraagt 8,4%.

Daarnaast zal in het derde kwartaal de oplevering plaatsvinden van de al eerder aangekondigde investeringen in de nu nog in aanbouw zijnde kantoorgebouwen 'IJsselveer' te Deventer en 'Solaris Eclips' te Amsterdam. Met deze beleggingen is een bedrag van nog eens EUR. 18,4 miljoen gemoeid, tegen een bruto-aanvangsrendement van 8,0%.

Door deze nieuwe beleggingen groeit de beleggingsportefeuille van NSI tot boven EUR. 730 miljoen (fl. 1,6 miljard). De nieuwe beleggingen zullen in eerste instantie worden gefinancierd uit de lopende winst en met (kort) vreemd vermogen. Om de verhouding tussen eigen en vreemd vermogen weer op het gewenste niveau te brengen (50:50), bereidt NSI een emissie voor waarmee beoogd wordt ca. EUR. 75 miljoen nieuw eigen vermogen aan te trekken. Deze emissie zal eind augustus/begin september 2001 plaatsvinden.

NSI handhaaft de verwachting dat over het gehele jaar 2001 het directe beleggingsresultaat per aandeel minimaal EUR. 1,32 zal bedragen.

De halfjaarcijfers zullen 13 juli 2001 - tijdens beurs - worden gepubliceerd.

Hoorn, 19 juni 2001

Voor nadere informatie:
Nieuwe Steen Investments n.v.
J.R. Zeeman, directeur
G.J. Heijn, directeur
Tel: 0229 - 29 50 50
www.info@nsi.nl

19 jun 01 15:13