Persbericht

19 juni 2001

ClarITeam brengt kwaliteitscontrole naar Franse ether

~ Frankrijk s grootste omroeporganisatie TDF gebruikt ClarITeam voor het beheer van haar serviceniveaus ~

TDF (Télé Diffusion de France), Europa s grootste omroeporganisatie, heeft ClarITeam gekozen om de kwaliteit van haar diensten te beheren door de prestatie en beschikbaarheid van haar informatiesystemen te meten.

ClarITeam s Visibility service meet het serviceniveau dat TDF ontvangt van haar externe aanbieders. Ook wordt het intern gebruikt om de Service Level Agreements (SLA s) tussen de Information System (IS) afdeling en de interne gebruikers te controleren. De oplossing is geïmplementeerd om de communicatie tussen de business units te verbeteren, de bijdrage die IT aan de bedrijfsresultaten levert te evalueren en het concurrentievoordeel te vergroten.

Visibility beheert de prestatie en beschikbaarheid van de vier belangrijkste bedrijfsprocessen die worden ondersteund door vier service providers en tien applicaties. Deze processen omvatten: S Het activeren van een technische ingreep na een incident S Het afhandelen van het incident
S Het rapporteren aan de klant over ondernomen stappen S Het pro-actief beheren van onderbrekingen in de services

De rapportage is ontworpen om meer informatie te verschaffen aan managers in het gehele bedrijf, waaronder de IS afdeling, de technisch manager, de technisch ingenieur en de customer service manager.

(269 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Over ClarITeam
ClarITeam is een Managed Service Provider (MSP) die bedrijven voorziet van analyses van de 'quality of service' van hun IT systemen in relatie tot de meest kritieke bedrijfsprocessen. Met haar VisibiliyTM service, geeft het bedrijven een exact inzicht in de prestaties van alle onderdelen van het informatiesysteem in verhouding tot de bedrijfsprocessen. Dit stelt de onderneming in staat om kritieke situaties te voorkomen en veranderingen vooraf te plannen en te verantwoorden. Bedrijven kunnen SLA's implementeren, continu de SLA's met gebruikers en leveranciers bijstellen en hiermee de informatiesystemen aanpassen aan hun veranderde behoeften.

ClarITeam is opgericht met investeringsgeld van een financieel consortium van onder andere Innovacom (France Telecom), Dassault Developpement en Sofinnova US.

ClarITeam heeft een Europees e-Service centrum in Londen en kantoren in Engeland, Frankrijk, Duitsland en de Benelux.

Voor verdere informatie over de diensten van ClarITeam, kunt u een bezoek brengen aan de website: http://www.clariteam.com.

Over TDF
TDF (Télé Diffusion de France) heeft 4000 medewerkers in dienst en realiseert een omzet van 763 miljoen Euro. Het bedrijf zendt meer dan 14.300 TV frequenties en 4.100 radio frequenties uit. Zij heeft 7.000 radiocommunicatie servicepunten door heel Frankrijk en wordt hiermee ondersteund door een behoorlijk complex informatiesysteem.

Tot de klantenkring behoren Franse radio- en televisienetwerken en een aantal telecommunicatie bedrijven. Vandaag de dag is TDF de belangrijkste Franse en Europese radio- en televisie- omroeporganisatie. Ook is zij een belangrijke speler in de wereld van mobiele communicatie en datatransmissie.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview, kunt u contact opnemen met: Yvonne van Bokhoven of Jane Timmermans van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 0031 (0) 43-356 69 56Fax: 0031 (0) 43-356 69 55 E-mail: yvonnev/janet@lewispr.comwww.lewispr.com

Jane Timmermans
LEWIS Communication BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566957
Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com