CDA

Cees van der Knaap wil VVD kleur laten bekennen bij toelatingsregeling Antillianen

Tweede Kamerlid Cees van der Knaap zal waarschijnlijk opnieuw een motie indienen waarin minister Van Boxtel om een snelle en eenvoudige toelatingsregeling voor (jonge) Antillianen wordt gevraagd. Hij wil kijken of de VVD daar dan tegen durft te stemmen.

Woensdag 13 juni jl. liet de VVD onverwachts weten dat zij geen behoefte meer had aan een toelatingsregeling voor (jonge) Antillianen, omdat volgens minister Van Boxtel de voorbereiding van een dergelijke toelatingsregeling minstens vijf jaar duurt. Dit, omdat de Nederlandse paspoortwet hiervoor zou moeten worden veranderd.

De VVD veranderde van mening, ondanks dat zij eerder een motie van Cees van der Knaap (CDA) en Eimert van Middelkoop (ChristenUnie), waarin om de voorbereiding van een toelatingsregeling werd gevraagd, had mede-ondertekend. Cees van der Knaap vindt dat onbegrijpelijk, omdat de VVD op dit punt in de pers altijd een enorm grote broek aantrekt.

Volgens Van der Knaap kunnen er veel sneller toelatingsregels voor (jonge) Antillianen komen. De Nederlandse regering hoeft alleen maar de vestigingsregels voor Nederlanders van de Antilliaanse regering over te nemen.