Persbericht

ZyLAB en Sharp introduceren de Sharp Find Server

ZyLAB's volledig geïntegreerde archiefoplossing nu tevens verkrijgbaar via één van de grootste leveranciers van mid-range digitale copiers

Amsterdam, 19 juni 2001 -- ZyLAB, ontwikkelaar van document imaging en full-text retrieval software, heeft voor Sharp de 'Sharp Find Server' ontwikkeld. De Sharp Find Server is volledig gebaseerd op de ZyIMAGE technologie. Deze maand is de Sharp Find Server op de Europese markt geïntroduceerd.

Sharp Find Server
De Sharp Find Server is een volledig geïntegreerde 'one box' archiefoplossing. Deze bestaat uit Compaq servertechnologie in combinatie met de volledige ZyIMAGE-software. De server is speciaal geconfigureerd voor optimale prestaties met Sharp copiers. Met deze gecombineerde technologie kunnen gebruikers documenten archiveren via copiers met scanmogelijkheid en vervolgens binnen enkele minuten hun documenten opzoeken met een standaard browser. De ingescande documenten worden binnen het systeem automatisch geconverteerd naar een full-text index, met behulp van de ZyIMAGE-software.

Het systeem is speciaal ontworpen als oplossing voor afdelingen binnen grote ondernemingen. Met Sharp Find Server kunnen ongeveer 50 gebruikers toegang zoeken tot maximaal 250.000 pagina's aan informatie. Daarnaast maakt de 'remote control' software het mogelijk om de systeemondersteuning direct te laten uitvoeren door servicemedewerkers. Er hoeft dus niet gewacht te worden op 'on- site' ondersteuning door IT-personeel. Voor backup van de gegevens beschikt de oplossing over een DAT-drive.

Prijs en beschikbaarheid
Het systeem wordt volledig geconfigureerd geleverd en kan binnen één dag worden geïnstalleerd. De verwachte prijs voor het volledige systeem ligt rond de Euro 30.000,-.

ZyLAB Technologies BV, Hoogoorddreef 9, 1101 BA Amsterdam. Tel.: 020 - 69 19 550,
fax: 020 - 6965175, e-mail: info@zylab.nl. Website: www.zylab.nl.

Sharp
The Sharp Corporation is in 1912 opgericht en heeft sindsdien een creatieve traditie ingezet die heeft geleid tot technologisch innovatieve producten. Producten die het dagelijks leven verbeteren, het comfort vergroten, onze perspectieven verbreden en onze productiviteit verhogen. Sharp zet al haar middelen in voor de ontwikkeling en productie van elektronische apparatuur. De onderneming biedt onder één merknaam een van de meest uitgebreide productportfolio's voor zowel zakelijke als particuliere doeleinden. Sharp heeft wereldwijd bijna 67.000 medewerkers, waarvan bijna de helft buiten Japan werkzaam is. De onderneming opereert vanuit 64 vestigingen in 30 landen en haar producten worden geleverd in 164 landen.

ZyLAB
ZyLAB is een snelgroeiend en winstgevend Nederlands bedrijf, gevestigd in Amsterdam Zuidoost. ZyLAB was in 1983 de eerste leverancier die een volledig programma leverde om elektronische documenten op het PC platform op de volledige tekst te kunnen doorzoeken. Sinds 1991 concentreert ZyLAB zich volledig op het maken en leveren van totaaloplossingen om binnen kantoor- en operationele omgevingen snel en eenvoudig zowel papieren- als elektronische documenten te archiveren, zoeken, vinden, organiseren, delen en te reproduceren. Wereldwijd heeft ZyLAB meer dan 600.000 licenties verkocht en heeft het operationele installaties op meer dan 5.000 verschillende sites. ZyLAB heeft diverse kantoren in Europa, de USA en Azië. Alle software van ZyLAB wordt in Nederland ontwikkeld. Meer informatie op www.zylab.nl. Voor redactionele informatie:
PB1301
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034,
fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-PR.com.