PERSBERICHT

Contact:
Barbara McLaughlan - Fibercorp
Tel +32(0)2.307.10.92
Fax: +32(0)2.307.10.10

Steijger.communications
Tel. +31(0)36.523.5330
Fax. +31(0)36.523.5331

FIBERCORP VOLTOOIT NETWERK IN AMSTERDAM


· Eerste Nederlandse en Internationale klanten aangesloten Amsterdam/Brussel, 19 juni 2001- FiberCorp, de internationale specialist op het gebied van glasvezelconnectiviteit, heeft de laatste hand gelegd aan haar netwerk in Amsterdam. Het netwerk, dat is aangelegd onder de merknaam Eurofiber, heeft een totale routelengte van 120 kilometer en verbindt alle belangrijke telecom hubs en bedrijfsgebieden, waardoor de klanten van FiberCorp nu data, Internet en voice services over een hoge bandbreedte kunnen aanbieden.

Het zogenaamde dark fiber netwerk van FiberCorp in Amsterdam bestaat uit zeven ringen en verbindt de Zuid-Oost (inclusief het WorldTrade Centre en de RAI) en het financiële centrum met:
+ Sloterdijk, waar zich een grote concentratie Internet-bedrijven bevindt; + de internationale Internet centrale AMS-X;
+ de Telehouses of Internethotels in Amsterdam en omgeving.

Het netwerk in Amsterdam maakt deel uit van FiberCorp's uitgebreide netwerk in Nederland, dat volgens planning voltooid zal worden in augustus 2001 (enkele segmenten van dit netwerk, waaronder ook in Rotterdam, zijn reeds operationeel). Dit netwerk verbindt onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag heeft een totale routelengte van zo'n 500 routekilometers. Hierdoor groeit FiberCorp uit tot één van de belangrijkste leveranciers van glasvezel in Nederland.

Naast glasvezelconnectiviteit biedt het Amsterdamse netwerk van FiberCorp ook de aantoonbare voordelen van intelligent asset management. Door haar eigen Netwerk Inventaris en Management Systemen te implementeren, biedt FiberCorp een superieure customer care die resulteert in een aanzienlijke verbetering van de efficiëntie.

Onder de eerste klanten van FiberCorp in Amsterdam zijn: Cable and Wireless (London Stock Exchange:CW/ en NASDAQ:CWP) Sprint (NYSE:FON), Telia (OM Stockholm Stock Exchange: TLIA en US OTC:TLAAF), 360 Networks (NASDAQ: TSIX en CA:TSX), Global Switch en BaByXL. Glasvezelnetwerk-segmenten voor enkele van deze klanten zijn al enige tijd operationeel.

Frank van der Heijden, Chief Executive Officer van BaByXL zegt hierover het volgende: "Wij richten ons met name op betrouwbaarheid, efficiëntie en kosteneffectiviteit. Eurofiber bood de beste oplossing voor onze wensen en behoeften en heeft ons in staat gesteld onze services volgens planning aan te bieden."

Peter Nysten, Managing Director van Eurofiber zei het volgende: "De afronding van ons netwerk in Amsterdam is een mijlpaal in onze strategie voor Nederland. Het feit dat we een contract hebben kunnen sluiten met een belangrijke klant als BabyXL geeft wel aan hoe aantrekkelijk onze propositie is."

Over FiberCorp:

Fibercorp streeft ernaar marktleider te zijn als het gaat om het aanbieden van één enkele bron van glasvezelaansluitingen voor connectiviteit op hoofdstedelijk niveau. Voor FiberCorp betekent connectiviteit het vermogen om glasvezel aan te bieden voor duizenden geïnteresseerden. In deze rol biedt het bedrijf services aan voor gebruikers en eigenaars van glasvezel gedurende de totale levenscyclus van een netwerk. Naast de inpassing van haar eigen hoofdstedelijke glasvezelnetwerken onder de merknaam Eurofiber, heeft FiberCorp ook intelligente asset management processen ontwikkeld die garant staan voor de betrouwbaarheid en efficiëntie van haar netwerken. Daarom is het bedrijf in staat de levering van glasvezel te combineren met een superieure customer care.

FiberCorp is momenteel eigenaar van glasvezelstructuren in België, Nederland en Duitsland en is van plan verdere netwerken te bouwen in Frankrijk en Spanje. Naast de directieleden bestaan de aandeelhouders in Fibercorp uit ABN Amro, GE Capital en BNP Paribas. Het hoofdkantoor is gevestigd in Brussel. http://www.fibercorp.net

//einde bericht