Ministerie van Defensie



Nieuwsberichten


Bijzondere onderscheiding voor generaal Schouten

19-06-2001

Persbericht ministerie van Defensie DV/PB70

Voor het front van de troepen te Oirschot heeft vanavond generaal M. Schouten uit handen van de Bevelhebber der Landstrijdkrachten generaal A.P.P.M. van Baal de Bronzen Soldaat ontvangen. De Bronzen Soldaat is de hoogste individuele militaire onderscheiding die de Bevelhebber der Landstrijdkrachten kan toekennen. Generaal Schouten, bevelhebber van 1996 tot 2001, ontving de onderscheiding voor zijn grote verdiensten voor de Koninklijke Landmacht.

De Bronzen Soldaat wordt toegekend aan personen die bijzondere militaire verrichtingen hebben vertoond en zich al meerdere malen hebben onderscheiden. De onderscheiding is sinds de instelling ervan in 1961 zestien keer eerder uitgereikt, onder anderen in 1965 aan Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard.

De onderscheiding bestaat uit een beeldje, een oorkonde en een gouden erekoord. Daarmee is generaal Schouten de enige actief dienende militair die dit erekoord draagt. Generaal Schouten is nu Director Combined Joint Planning Staf bij het militaire hoofdkwartier van de NAVO te Mons. (foto: Hennie Keeris)