Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 19-06-2001
1ePersberichtdinsdag19juni2001


Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Maandagavond om 18.35 uur is op de Van Maanenstraat een 30-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man was daar met meerder personen bij een ruziënde echtpaar. De gewaarschuwde politie trof in de auto van verdachte een klewang aan. De klewang is inbeslaggenomen. Verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Maandagavond rond 21.00 uur is op de Karpendonkseplas een 14-jarige fietser uit Eind-hoven slachtoffer geworden van mishandeling. Hij fietste daar met een vriendje. In het park zagen zij twee mannen bij een bromfiets staan. De jongens vroegen wat dat voor een bromfiets was. Hierop riep een van die mannen: Kijk maar uit. De jongen vroeg wat hij zei. Direct daarop kwam de man naar hen toegelopen en sloeg het slachtoffer tegen zijn hoofd. Hij en zijn vriendje fietsten daarop snel weg. Zij waarschuwden de politie, die op aanwijzing van de jongens de verdachte daar aantrof. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Dinsdagmorgen rond 1.00 uur zag een politiesurveillance op de Hoogstraat een zwaar afgeladen auto rijden. Bij controle werden diverse goederen en inbrekerswerktuig in de auto aangetroffen. De drie inzittenden, een 42-jarige man uit Eindhoven, een 24-jarige man uit Nijmegen en een 33-jarige man uit Bakel zijn aangehouden. Bij onderzoek bleek dat een gedeelte van de goederen afkomstig was van een diefstal uit een horecagelegenheid te Enter. Tevens werd een vuurwapen bij een van de verdachte aangetroffen. Het vuurwapen is inbeslaggenomen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Aanrijding met gewonde
Maandagavond rond 22.20 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de nieuwe N279 een 32-jarige automobilist uit Helmond gewond. Hij reed daar komende uit de richting Beek en Donk naar Helmond. Ongeveer 150 meter voor het viaduct van de Venuslaan botste hij op een onverlichte metalenpijp, die over de breedte van de weg lag. De auto sloeg over de kop. Het slachtoffer klaagde over pijn in zijn linkerarm. Hij is overgebracht naar het Elkerliekzieken-huis.

Helmond: Steunfraude
Door het Bureau Sociale Recherche in de regio Helmond is tegen een 40-jarige man proces-verbaal opgemaakt voor vermoedelijke sociale zekerheidsfraude. De man wordt ervan verdacht in de periode van 1 april 1999 tot en met 28 februari 2001 uitkering te hebben ontvangen terwijl ingeschreven stond in de gemeente Helmond maar in de gemeente Eersel woonde. De gemeentelijk Sociale Dienst is hierdoor voor een bedrag van fl. 36.529,- benadeeld. Het bedrag zal worden teruggevorderd.

Gerwen: Snelheidscontrole
Maandag is op de Gerwenseweg een snelheidscontrole gehouden. 48 voertuigen zijn gecontroleerd. 10 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 30 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 53 km/u.

Valkenswaard: Bromfietscontrole
Maandag is op de Eindhovenseweg een bromfietscontrole gehouden. 4 bromfietsers kregen een proces-verbaal omdat zij te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/u. Een bromfietser kreeg een proces-verbaal omdat hij niet stopte voor een stopteken.

Casteren: Twee doden bij een verkeersongeval
Bij een eenzijdig verkeersongeval dinsdagmorgen rond 0.45 uur op de Gagelvelden zijn twee personen, de 31- jarige J.T.J. Hooijen uit Middelbeers en de 29-jarige N. Kourdlassi uit Poppel om het leven gekomen. In een aldaar gelegen bocht is het voertuig rechtdoor gereden en tegen een boom tot stilstand gekomen. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Valkenswaard: Verdachten aangehouden
Dinsdagmorgen rond 1.40 uur zijn op de Corridor drie mannen, 17,32 en 33 jaar, uit Valkenswaard, Nijmegen en Oisterwijk aangehouden. Even daarvoor hadden zij meerdere winkelruiten op de Eindhovenseweg vernield. De gewaarschuwde politie trof de mannen op de Corridor aan. Zij zijn ingesloten in het politiebureau.

Oirschot: Inbraak in woning
Dinsdagmorgen tussen 2.00 en 6.00 uur is ingebroken in een woning op het Helpad. Een achterdeur is opengebroken. Uit de woning verdween een portemonnee met geld en enkele pasjes.