Politiebericht Friesland: Friesland 19-06-2001 Politieberichten van 19/6 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Oldeholtpade: grafschennis
Tussen woensdag 30 mei en zondag 17 juni werd van een graf op de begraafplaats aan de Vinkegavaartweg een ornament weggenomen. Het ornament aan de voet van het graf is losgezaagd. Het betreft hier een vogeltje van een bronskleurige metaallegering ter grootte van ongeveer 10 centimeter. De vernieling werd ontdekt door de moeder, een 33-jarige inwoonster van Oldeholtpade, die het graf van haar kinderen bezocht. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Lemmer: verkeerscontrole
A.s. vrijdag 22 juni tussen 15.00 en 22.00 uur zal op de Rijksweg A6 tussen Bant en Lemmer in beide richtingen een grote verkeerscontrole worden gehouden, die gericht is op het recreatieverkeer. Met name zal worden gecontroleerd op de voorschriften, die betrekking hebben op de belading, afmetingen en technische eisen. Tevens is het de bedoeling om de doelgroep op hun verantwoording te wijzen. Het doel van de verkeerscontrole is de verkeersveiligheid te verhogen. Aan deze controle wordt deelgenomen door het Korps Landelijke Politiediensten, Douane Brandweer Lemsterland en de Noord-Oostpolder, 3VO en de politie Friesland. Voor verdere informatie over deze verkeerscontrole kunt u terecht bij de heer Cees Gunnink, telefoon 058 880 7569 of 06.5435 1161.

Vlieland: vechtpartij
Maandag omstreeks 14.25 uur brak in een woning aan de Nieuwestraat een vechtpartij uit tussen twee vrouwen. De vrouwen 27 en 31 jaar zijn beiden afkomstig van Vlieland. Over de toedracht van de vechtpartij lopen de lezingen uiteen. De oorzaak moet gezocht worden in de relatiesfeer. De 27-jarige vrouw liep zodanige verwondingen op aan haar gezicht, dat zij met de heli werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. In het ziekenhuis bleken de verwondingen mee te vallen. De vrouw moest een nacht voor observatie blijven. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: diefstal caravan
Van maandag op dinsdag werd van het bedrijfsterrein van een caravanhandel aan de Greunsweg een nieuwe caravan, merk Sprite, type 540 cf, kleur wit, gestolen. Het hangslot van het toegangshek werd vernield. Voor de caravan was nog geen registratiebewijs afgegeven. De eigenaar, een 43-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting en PR: 058 - 880 8272