Politiebericht Flevoland: Lelystad 19-06-2001

Medewerkers Politie Flevoland tevreden over werk

Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

LELYSTAD Tweederde van de medewerkers van Politie Flevoland is over het algemeen (zeer) tevreden over hun werk. Deze conclusie trekt het onderzoeksbureau Intomart naar aanleiding van een Medewerkers Tevredenheidsonderzoek (MTO). Zij heeft dit onderzoek in december 2000 uitgevoerd in opdracht van Regiopolitie Flevoland.

Doelstelling
Regiopolitie Flevoland heeft dit onderzoek uit laten voeren om er achter te komen hoe tevreden medewerkers zijn met hun werk. In totaal heeft 64% van de medewerkers de vragenlijst ingeleverd, waardoor de respons ruim voldoende was om valide onderzoek te verrichten.

Resultaten
Van de respondenten is 67% tevreden tot zeer tevreden met hun werk, slechts 13% is ontevreden. Vooral de trots op het vak en de inhoudelijke aspecten van het werk scoren hoog. Bij de vragen die gesteld zijn over opleidings-/loopbaanmogelijkheden, de werkplek en de middelen is iets meer dan de helft niet tevreden. De scores bij de verschillende bedrijfsonderdelen (uniformdienst, stafdiensten, divisie recherche en het facilitair bedrijf) lopen overigens zeer uiteen.

Genoeg stof
Dit is het eerste MTO dat Politie Flevoland heeft uitgevoerd. De OR en de korpsleiding zijn tevreden met de uitkomsten, maar zien nog genoeg aandachtspunten. Men is nu met elkaar in gesprek om te bekijken op welke punten er actie ondernomen wordt. Dit onderzoek is een soort 0-meting, zodat bij de herhaling van dit onderzoek over een paar jaar kan worden nagegaan of de genomen maatregelen effect hebben gehad.