ABN AMRO



Press Room
Amsterdam, 19 juni 2001

ABN AMRO verkoopt activiteiten in Marokko aan BMCI ABN AMRO N.V. en BMCI (La Banque Marocaine pour le Commerce et l'Industrie) hebben een principe-akkoord bereikt over de verkoop van de activiteiten van ABN AMRO Maroc S.A. aan BMCI, een dochter van BNP Paribas. De verkoop, die nog moet worden goedgekeurd door de autoriteiten, wordt definitief na het boekenonderzoek (due diligence).

De verkoop is een uitvloeisel van de nieuwe strategie van ABN AMRO, die een grotere nadruk legt op het creëren van waarde voor klanten en aandeelhouders door het bereiken en/of uitbouwen van leidende posities in specifieke markten. In de uitvoering van deze strategie worden alle activiteiten van de bank beoordeeld op de toegevoegde waarde voor het wereldwijde netwerk van de bank. Dit proces heeft eerder geresulteerd in de (aangekondigde) verkoop van activiteiten in Bolivia, Ecuador, de Nederlandse Antillen, Sri Lanka en Suriname.

ABN AMRO Maroc S.A. startte haar activiteiten in 1948. De dienstverlening voor zakelijke en particuliere klanten vindt plaats vanuit een netwerk met 20 kantoren in 14 plaatsen en het hoofdkantoor in Casablanca. De nieuwe eigenaar zal de dienstverlening aan in Nederland gevestigde klanten ongewijzigd voortzetten, en heeft daarnaast de werkgelegenheid gegarandeerd van de ongeveer 400 medewerkers.

La Banque Marocaine pour le Commerce et l'Industrie, dochter van BNP Paribas, opende haar eerste kantoren in 1943. De bank heeft 93 vestigingen verspreid over Marokko en biedt een compleet pakket van bancaire diensten en producten aan zakelijke en particuliere klanten met een marktaandeel van respectievelijk 8,1 en 10,2%.

Perscontacten:Jochem van de Laarschot, 020-6295207

ABN AMRO Bank N.V.
Press Relations (HQ1190)
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam
The Netherlands
Tel. +31 20 628 89 00
Fax. +31 20 629 54 86