Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Rectificatie externe optredens bewindspersonen

Externe optredens bewindspersonen week 25

Minister mr. K.G. de Vries

dinsdag 19 juni
19.00 uur:
Plenaire behandeling van het Jaarverslag van de Nationale Ombudsman 2000.

Plaats: Tweede Kamer

donderdag 21 juni
9.35 uur:
Minister De Vries opent de Managementdag Rijksdienst. De dag is bedoeld voor alle managers en leidinggevenden in de rijksdienst die voor de taak staan om het rijk als werkgever aantrekkelijk te maken en te houden. Het centrale thema van de managementdag is dan ook Verleiding, verandering en perspectief. Plaats: Nederlands Congrescentrum, Churchillplein 10 in Den Haag.

Staatssecretaris drs. G.M. de Vries

dinsdag 19 juni
17.00 uur:
Algemeen overleg met de vaste commissie BZK over de Herculesramp, samen met staatssecretaris Van Hoof (Defensie) Plaats: Tweede Kamer.

woensdag 20 juni
10.00 uur:
De staatssecretaris opent de conferentie Economische ontwikkeling van de Caribische LGO: de rol van de moederlanden. Plaats: Hotel Kurhaus te Scheveningen.

15.30 uur:
Algemeen Overleg met de vaste commissie BZK over C2000, het nieuwe systeem voor digitale radiocommunicatie voor politie, brandweer, ambulances en de Koninklijke marechaussee. Daarnaast gaat het overleg over het nieuwe computersysteem voor meldkamers van politie, brandweer en ambulances. Plaats: Tweede Kamer.

donderdag 21 juni
11.00 uur:
De staatssecretaris neemt het eindrapport van de commissie-Alders in ontvangst. De commissie heeft de cafebrand tijdens nieuwjaarsnacht in Volendam onderzocht, en gekeken hoe het in Nederland gesteld is met brandveiligheid van gebouwen waar veel mensen bijeen komen, de vergunningverlening daarvoor en de controle daarop.
Plaats: Cafe-restaurant Spaander, Haven 15-17, Volendam.

11.55 uur Vertrek naar Schiphol voor een werkbezoek aan de Nederlandse Antillen (tot en met 29 juni).

Minister R.H.L.M. van Boxtel
minister voor Grote Steden- en Integratiebeleid

dinsdag 19 juni
16.00 - 19.00 uur:
Algemeen overleg met de vaste commissie van BZK, samen met de staatssecretaris van OCW over inburgering en het plan van aanpak oplossen wachtlijstproblematiek. Plaats: Tweede Kamer

woensdag 20 juni
10.00 - 14.15 uur:
De minister brengt een werkbezoek aan de gemeente Tilburg. Het bezoek staat in het teken van het grote stedenbeleid. Plaats: Basisschool de Sleutel, Eilenbergstraat 250 te Tilburg.

15.15 - 16.00 uur:
De minister opent het nieuwe gebouw van de Zorgverzekeraar VGZ te Eindhoven. Het thema voor de middag is ICT in de Zorgverlening. Plaats: Kennedyplein 300 te Eindhoven.

donderdag 21 juni
9.55 uur:
De minister houdt, tijdens de Managementdag Rijksdienst, een inleiding getiteld 'Samenwerking binnen de rijksdienst, Introductie RYX, je digitale partner..'. Plaats: Nederlands Congrescentrum, Churchillplein 10 te Den Haag.

10.30 - 12.00 uur:
Algemeen overleg met de vaste commissie van BZK over de biometrie in reisdocumenten en de elektronische identiteitskaart. Plaats: Tweede Kamer

12.00 - 14.30 uur:
De minister spreekt tijdens de bijeenkomst Raamconvenant Grote Ondernemingen. De bijeenkomst wordt samen met het ministerie van SZW georganiseerde en staat in het teken van het kleurrijk ondernemen. Met het raamconvenant committeren bedrijven zich aan het meer toegankelijk maken van hun onderneming voor etnische werknemers Plaats: Hotel Kurhaus te Scheveningen.

Nadere inlichtingen bij persvoorlichting BZK, telefoon (070) 426 88 88. Buiten kantooruren is altijd een voorlichter bereikbaar via de meldkamer van het ministerie, telefoon (070) 426 60 60.