menubar

menubar

NIEUWE SECURE WEBMAIL BIEDT SPAMCOP REPORTING

19 juni

Secure Webmail is vernieuwd en uitgebreid met nieuwe opties. Bijvoorbeeld met SpamCop reporting. Dat maakt het mogelijk verzenders van spam te traceren en met een muisklik aan te geven bij SpamCop. Deze organisatie onderneemt actie tegen de verzender van de bulkmail, maar kan spam niet uitbannen. SpamCop is in Secure Webmail te activeren via het menu `instellingen'.

Secure Webmail maakt het mogelijk overal ter wereld veilig te e-mailen via een browser. Dat kan via het adres https://webmail.xs4all.nl . De 's' achter http staat voor 'secure' en codeert de e-mail tijdens het transport van de XS4ALL e-mail servers naar de webbrowser op de computer die u gebruikt.

Secure Webmail is een geavanceerd webmailprogramma waarin de gebruiker veel instellingen kan aanpassen aan zijn persoonlijke voorkeur. Zo biedt het keuzemogelijkheden voor lettergrootte en taal. Het veld `persoonlijke informatie' geeft ruimte om meerdere aliassen te definieren. De gebruiker van Secure Webmail kan per e-mailbericht het gewenste alias selecteren via een pull down menu. De instelling `nieuwe mail notificatie' geeft indien gewenst een signaal als er nieuwe e-mail binnenkomt. Gebaseerd op de opgegeven criteria krijgen binnengekomen berichten een andere achtergrondkleur. In veel gevallen kan Secure Webmail meeverzonden documenten direct tonen op het scherm. Op computers onder Windows is het bijvoorbeeld mogelijk Word en Excel documenten meteen te bekijken via Webmail.

Alle klanten van XS4ALL hebben toegang tot Secure Webmail. De oude versie van Secure Webmail blijft tot 1 oktober 2001 op internet beschikbaar via https://webmail-old.xs4all.nl. Deze oude versie is te herkennen aan de zwart-gele kleurstelling. Meer informatie over de nieuwe Secure Webmail staat in de Frequently Asked Questions (FAQ) http://www.xs4all.nl/helpdesk/mail/webmail.html. Deze FAQ wordt regelmatig bijgewerkt.