Gemeente Alkmaar


11 juni 2001

Werkbijeenkomsten Wonen op 19 en 27 juni

De gemeente Alkmaar gaat een nieuwe beleidsnota over Wonen maken. In deze nota komt te staan welke ontwikkelingen op het gebied van wonen de gemeente de komende jaren in Alkmaar verwacht. De gemeente heeft hierover overleg met onder meer partijen die woningen in bezit hebben en bouwen, zoals de woningcorporaties en ontwikkelaars. Nu wil zij ook graag in overleg met bewoners in Alkmaar. Daartoe organiseert de gemeente twee bijeenkomsten, voor twee delen van de stad. Op dinsdag 19 juni voor het gebied Noord en op woensdag 27 juni voor het gebied Zuid. Alkmaarders die willen meedenken over de toekomst van het wonen in hun stad zijn uitgenodigd om aan de bijeenkomst deel te nemen.

Het doel van de bijeenkomst is om na te gaan of mensen het eens zijn met de gemeente over de onderwerpen die komende jaren op het gebied van het wonen belangrijk worden. De gemeente heeft al een lijst van onderwerpen opgesteld, de zogenaamde "opgaven" voor Wonen. Voorbeelden zijn de relatie tussen woningen en woonomgeving, woon-zorg combinaties, verhouding koop/huur, woningen voor jongeren. De gemeente wil bespreken of dit de opgaven zijn die bewoners van Alkmaar ook belangrijk vinden en of er nog opgaven aan toe zijn te voegen.

In het kader van wijkgericht samenwerken worden er voor alle wijken in Alkmaar wijkplannen gemaakt. Wonen is een onderdeel van zo'n wijkplan. Het wijkplan is vooral een activiteitenplan dat gericht is op de komende twee jaar, maar er wordt ook naar de toekomst gekeken. Daarom zullen op de werkbijeenkomst ook de wijkcoördinatoren aanwezig zijn. In de nota Wonen kijkt de gemeente naar de wijken vanuit een stedelijke invalshoek. In een later stadium zullen in het kader van de wijkplannen de opgaven op het gebied van Wonen per wijk verder uitgewerkt worden.

De bijeenkomsten
Geïnteresseerde bewoners uit Daalmeer/Koedijk, De Mare, Huiswaard en Oudorp zijn welkom: dinsdag 19 juni, van 18.30 tot 22.00 uur in de "De Blije Mare", Kajakstraat 60 (nabij winkelcentrum De Mare).
Geïnteresseerden bewoners uit Zuid, Overdie/Schermereiland, Centrum en West zijn welkom: woensdag 27 juni, van 18.30 tot 22.00 uur in het PCC, vestiging Blekerskade 11.

Voor informatie en aanmelding voor de avond kunnen mensen contact opnemen met mevrouw
E. Baggelaar, van de afdeling Wonen:
Telefoon (072) 5142169
Email ebaggelaar@alkmaar.nl