Hearing Domeinnaamdebat

19 juni, 13.30 uur Media Plaza

Geachte Internetbetrokkene,

Graag nodigen wij u uit voor de hearing van het Domeinnaamdebat op 19 juni om 13.30 uur in Media Plaza in Utrecht. Tijdens deze hearing debatteren smaakmakers en opinieleiders uit de internetgemeenschap en juridische wereld over een aantal actuele kwesties rond domeinnamen in het .nl domein.

De debatthema's zijn:

* de wenselijkheid van een geschillenregeling (Alternative Dispute Resolution Procedure)

* de privacy bij domeinnaamregistratie

* de positie van particulieren bij domeinnamen
* de territoriale beperkingen voor de aanvragen/houder van een domeinnaam (wel of geen toegang voor buitenlandse toetreders).

Diverse insprekers zullen tijdens de hearing hun visie op een of meer van de thema's geven en met elkaar de degens kruisen. De hearing start om13.30 uur en vindt plaats in vier ronden. Om 17.00 uur sluiten we met af met een borrel.

De hearing vindt plaats in het kader van het het Domeinnaamdebat. Een consultatieproject, gericht op het voorkomen van geschillen rond domeinnamen en het rechtvaardig oplossen daarvan. Het Domeinnaamdebat wordt georganiseerd door een onafhankelijk Projectteam, in opdracht van de Stichting Internet Domeinnaamregistratie Nederland (SIDN). Het Domeinnaamdebat wordt zowel online gevoerd via de website www.domeinnaam.nl, als offline via een aantal publieke hearings. Het debat loop tot medio november en resulteert in concrete aanbevelingen.

U kunt zich aanmelden voor het bijwonen van de hearing via de site www.domeinnaam.nl of per e-mail naar r.mensink@boercroon.nl. Wilt u specifiek inspreken over een van de vier thema's, vermeldt dit dan bij uw aanmelding.

Mediaplaza bevindt zich in de Jaarbeurs in Utrecht. Een routebeschrijving vindt u op www.mediaplaza.nl. Komt u met de auto dan kunt u kosteloos parkeren op parkeerterrein P3 op het Jaarbeursparkeerterrein als u zich meldt als gast van het Domeinnaamdebat.

Mocht u vragen hebben, neem dan contact op met r.mensink@boercroon.nl of telefonisch 020 3014475.

Graag tot 19 juni a.s.

Met vriendelijke groet,
Namens het Projectteam Domeinnaamdebat

Ruben Mensink