Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 30 mei en 6 juni 2001

Dinsdag 19 juni
INFORMATIEAVOND
HERINRICHTING BEEKPAD, 'T GELUK EN DE LAMMERT

Op dinsdag 19 juni aanstaande zal er een informatieavond gehouden worden over de herinrichting van het Beekpad, 't Geluk en de Lammert. In het najaar zal de riolering van het Beekpad en 't Geluk worden gerelined (het aanbrengen van een kous in het riool) en wordt de riolering van de Lammert vervangen. Tegelijkertijd vindt herstrating plaats, terwijl op een aantal locaties snelheidsremmende maatregelen worden getroffen. De avond wordt voorgezeten door wethouder W.H.M. Maasakkers en vindt plaats in het kasteel Geldrop, Mierloseweg 1. U bent vanaf 20.00 uur van harte welkom.

De huidige riolering van de huizen voor het afvoeren van regenwater van de straat en van afval- en regenwater is kwalitatief slecht. Bij uitgevoerde rioolinspecties zijn op diverse locaties ernstige lekkages geconstateerd. Hierdoor spoelt er zand in het riool, waardoor ernstige overlast kan ontstaan aan de bovengelegen verharding, zoals verzakkingen van het wegdek c.q. het trottoir. Ook komt de afstroming van afval- en regenwater in gevaar, doordat zand zich ophoopt in de buizen.

De rijbaanverharding en de trottoirs zijn eveneens slecht van kwaliteit. In de rijbaan zijn schades waargenomen, zoals rafeling en scheuren in de asfaltverharding en verzakkingen in de open verharding. De trottoirs zijn deels verzakt en de tegels liggen ongelijk ten opzichte van elkaar, wat voor voetgangers en met name voor minder-validen gevaarlijk kan zijn.

WERKZAAMHEDEN
De bestaande verharding van asfalt en klinkers wordt in de Lammert en `t Geluk vervangen door een open verharding. De verharding in het Beekpad wordt vervangen door een asfaltverharding in de kleur rood. De riolering in de Lammert wordt vervangen, terwijl in de bestaande riolering in 't Beekpad en 't Geluk een geïmpregneerde kous worden aangebracht. Dit wordt 'relining' genoemd.

INRICHTING
Aan de inrichting van de straten worden slechts marginale aanpassingen voorgesteld. Het Beekpad wordt ongeveer 0,7 m in westelijke richting opgeschoven om de bestaande bomen meer ruimte te geven en om schade aan de verharding zo veel mogelijk te voorkomen. In 't Geluk wordt in de bestaande parkeerstrook een vakindeling gemaakt. Het plaatsen van bomen in het huidige wegprofiel is niet mogelijk vanwege de ligging van kabels en leidingen. Verder worden enkele achterompaden die uitwegen op 't Geluk of de Lammert duidelijker als uitrit vormgegeven, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan over de voorrangsregeling.

VERBLIJFSGEBIEDEN
Op 28 januari 1999 heeft de gemeenteraad van Geldrop besloten dat onder meer 't Geluk, de Neerlandstraat en de Lammert onderdeel moeten uitmaken van verblijfsgebieden (30 km/uur-gebieden). Het gemeentebestuur heeft het voornemen om voor de gehele Skandia een maximumsnelheid van 30 km/uur vast te stellen. Om deze snelheid ook in de praktijk zoveel mogelijk te benaderen, worden er enkele snelheidsremmende maatregelen in de herstratings- en rioleringswerkzaamheden meegenomen. Zo wordt er een plateau aangelegd in 't Geluk en op de kruispunten 't Geluk/Neerlandstraat en Lammert/Eversveld.

TER INZAGE LEGGING
De uitvoering van de werkzaamheden is in het najaar van 2001 gepland. Van donderdag 31 mei tot en met vrijdag 22 juni 2001 liggen de genoemde reconstructieplannen ter inzage in het informatiecentrum van het gemeentehuis aan de Hofstraat 4. Iedereen kan hierover mondeling of schriftelijke zijn zienswijzen naar voren brengen.

AANMELDEN
Als u bij de informatieavond aanwezig wilt zijn, verzoeken wij u vriendelijk uw komst vooraf te melden aan de receptie van het gemeentehuis via telefoonnummer 2893893.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer P. Wouters van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 2893954.