Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.


dinsdag 19 juni 2001


KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint om 14.00 uur.

Bij aanvang van de vergadering heeft het wekelijks mondelinge vragenuur plaats. Vervolgens stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast en volgen stemmingen.

Hierna debatteert de Kamer naar aanleiding van de volgende algemeen overleggen tussen:

- de vaste Commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport en minister Borst-Eilers en staatssecretaris Vliegenthart (beiden Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over verschillende onderwerpen met betrekking tot de gehandicaptenzorg (dit overleg had plaats op 23 mei jongstleden);

- de vaste Commissie voor Economische Zaken en staatssecretaris Ybema (Economische Zaken) over verschillende manieren om maatschappelijk verantwoord ondernemen te ondersteunen (dit overleg had plaats op 7 juni jongstleden);

- de vaste Commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en staatssecretaris Faber (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) over de aanpak en handel in bedreigde dier- en plantsoorten (CITES-project) (dit overleg had plaats op 13 juni jongstleden).

Ten slotte debatteert de Kamer over het jaarverslag van de Nationale Ombudsman over het jaar 2000.

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Verkeer en Waterstaat: 16.00 tot ca. 18.00 uur - Klompézaal
Agenda: algemeen overleg met minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over het beter benutten van het spoor.

Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 16.00 tot ca. 19.00 uur - Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met de ministers Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid), Hermans (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen), Vermeend (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en staatssecretaris Vliegenthart (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over de wachtlijsten voor taallessen en over de omvang en kenmerken van migranten die zich voor inwerkingtreding van de Wet inburgering nieuwkomers in Nederland hebben gevestigd, de zogenoemde oudkomers.

Economische Zaken: 16.30 tot ca. 18.30 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: algemeen overleg met minister Jorritsma-Lebbink en staatssecretaris Ybema (beiden Economische Zaken) over de financiële verantwoording van het ministerie van Economische Zaken over het jaar 2000.

Defensie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 17.00 tot ca. 18.30 uur - Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met de staatssecretarissen De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en Van Hoof (Defensie) over de Herculesramp.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Tijdelijke commissie biotechnologie: 16.30 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal

AANBIEDINGEN

De voorzitters van de vaste Commissies voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Volksgezondheid, Welzijn en Sport nemen om 13.30 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van de gemeente Ermelo. Met deze petitie willen zij aandacht vragen voor het sociaal vervoer van het AWBZ (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij neemt om 13.30 uur een petitie in ontvangst uit handen van Nederlandse veehandelaren en Nederlandse melkveehouders. Met deze aanbieding vragen zij aandacht voor de aanpassing van de regeling van het bijeenbrengen van dieren op veemarkten (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Justitie neemt om 13.35 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van de Stichting Opbouw, regio Hattem. Met deze petitie vragen zij aandacht voor het verdrag van de rechten van het kind (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid neemt om 13.45 uur een rapport in ontvangst uit handen van een delegatie van de FNV Vrouwenbond over vrouwen en arbeidsongeschiktheidsrisico's (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Justitie neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van een delegatie van de Stichting China Project, waarmee zij aandacht vragen voor Chinese vluchtelingen (hal Plein 2).

KAMERDELEGATIE BEZOEKT NEDERLANDSE ANTILLEN & ARUBA
De Voorzitter en de fractievoorzitters uit de Tweede Kamer brengen tot en met donderdag 21 juni aanstaande een bezoek aan de Nederlandse Antillen en Aruba. Het bezoek staat in het teken van een oriëntatie op de algemene maatschappelijke en politieke situatie op de Nederlandse Antillen en Aruba. De delegatie bestaat uit: J. van Nieuwenhoven (delegatievoorzitter),
A. Melkert (PvdA), H. Dijkstal (VVD), J. de Hoop Scheffer (CDA), Th. de Graaf (D66), P. Rosenmöller (GroenLinks), L. van Dijke (ChristenUnie).