Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 19 juni 2001

Lantaarnpalen en jonge boompjes vernield Benthuizen (D3) De politie is op zoek naar getuigen van vernielingen aan twee lantaarnpalen en zes jonge boompjes op zondag 17 juni omstreeks 04.30 uur. Aan de Albert Schweitzerlaan en op het terrein van De Bok werden twee lantaarnpalen omvergeduwd en vernield. Daarnaast werden op de Dorpsstraat 6 jonge boompjes afgebroken. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Hazerswoude, telefoonnummer 0900 8844.

Aanhouding t.z. diefstal Leiderdorp (D3) Een 15-jarige jongen is op 19 juni jl. aangehouden t.z. diefstal van een portemonnaie uit een woning. Hij wordt ervan verdacht op 25 mei jl. uit de woning, waar hij op dat moment op bezoek was, de portemonnaie weggenomen te hebben. De politie zal hem nader verhoren.

Aanrijding met letsel Leiderdorp (D3) Op een parkeerplaats aan de Dillenburg vond op 18 juni jl. omstreeks 14.00 uur een aanrijding plaats tussen een rolstoelbusje en een voetganger. Het busje reed achteruit en raakte daarbij de voetganger. De voetganger, een 87-jarige Leiderdorper, kwam ten val en liep een behoorlijke hoofdwond op. Hij werd afgevoerd naar het LUMC.

Controle vakantiewoningen Leiderdorp (D3) De politie heeft de afgelopen dagen tijdens de nachtelijke surveillance-uren alle vakantiewoningen gecontroleerd. Inwoners kunnen bij de politie opgeven wanneer zij op vakantie gaan, zodat de politie een extra oogje in het zeil kan houden tijdens hun afwezigheid. Er werden geen onrechtmatigheden waargenomen.

Inbrekers overlopen Leiden (D4) Bij het binnengaan van haar woning aan de Marislaan heeft een 25-jarige vrouw uit Leiden maandagmiddag 18 juni een inbreker overlopen. In de hal achter de voordeur kwam zij een vreemde man tegen. De jonge man had een getinte huidskleur was ongeveer twintig jaar. Toen hij door de vrouw ontdekt was, is hij door de voordeur weggelopen. Bij de deur stond op dat moment een tweede man op hem te wachten. De vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan. Er bleek (nog) niets te zijn gestolen.

Jongen mishandeld Voorschoten (D4) Een 16-jarige jongen uit Wassenaar is maandagavond 19 juni mishandeld door meerdere jongens in het Burgemeester Berkhoutpark. Hij kreeg onder andere een trap in zijn gezicht waardoor hij een snee onder het linkeroog opliep. Hij is overgebracht naar het LUMC te Leiden. Het slachtoffer was met meerdere vrienden in het park en zou geen aanleiding tot de mishandeling hebben gegeven.

Aanhoudingen fietsendiefstal Alphen aan den Rijn (D5) De politie heeft op zaterdagochtend 16 juni vier jongens uit Alphen aan den Rijn aangehouden op verdenking van fietsendiefstal eerder die ochtend. De politie kreeg de melding dat in de omgeving van de Preludeweg fietsen werden gestolen door een groep van vier jongens. Na een zoekactie in de omgeving zag de politie de jongens met de fietsen lopen over de Vliestroom in de richting van de Grevelingen. Bij het zien van de politie renden de jongens weg en lieten de fietsen achter. Een 16-jarige verdachte kon na een achtervolging in de omgeving nabij de Vliestroom worden aangehouden. De drie andere verdachten van 18 jaar werden later aangehouden. De politie trof naast de vier fietsen nog twee andere fietsen aan in de bossages naast de Preludeweg. Van de zes gestolen fietsen is nog geen aangifte gedaan bij de politie.