Politie Amsterdam-Amstelland

Gewonde na schietpartij
18-06-2001. Zondagavond rond acht uur vond een schietpartij plaats in het trappenhuis van een woning aan de Cabralstraat. Een 20-jarige bewoner werd daarbij in zn benen geschoten. Het slachtoffer is in een ziekenhuis opgenomen en niet in levensgevaar. De schutter is spoorloos. Om wie het gaat en wat de onderliggende oorzaak is, is nog niet bekend. Het slachtoffer moet nog nader worden gehoord.



Man doodgeschoten
18-06-01. Zaterdagavond rond half tien vond een dodelijk schietincident plaats in de van Beuningenstraat. Het slachtoffer is een 25-jarige Amsterdammer. Hij werd aangetroffen in de buurt van zijn geparkeerde auto. Na het schietincident zijn er meerdere mannen weggelopen in de richting van de Groen van Prinstererstraat. Alhoewel het motief in deze zaak nog niet duidelijk is, denkt de recherche vooralsnog niet aan een liquidatie. Getuigen wordt verzocht zich te telefonisch te melden op nummer (020) 559 38 20.



Schietende overvallers
18-06-01. Bij een gewapende overval op een autowasserette bij Hakfort is zaterdagmiddag een 64-jarig personeelslid neergeschoten. Het slachtoffer werd in zijn been geraakt en is in een ziekenhuis opgenomen. Hij verkeert niet in levensgevaar. Er waren twee daders bij de overval betrokken. Waarom niet alleen met het wapen is gedreigd, maar ook geschoten, is nog niet duidelijk. Politieonderzoek moet ook nog uitwijzen of er geld is buitgemaakt. De twee overvallers zijn lopend gevlucht.


Duiker vindt handgranaat
18-06-01. Een zaterdagmiddag in de Sloterplas aangetroffen handgranaat, is later door het EOC tot ontploffing gebracht in de buurt van de Gaasperplas. De granaat werd door een sportduiker gevonden in het gebied waar een drakenbootrace zou worden gehouden. De vindplaats lag in de buurt van Meer en Vaart. Een van de duikers die ter beveiliging van de drakenbootrace was ingezet, trof de granaat aan toen hij even kopje onder ging. De granaat lag op een diepte van circa 3 meter, zon 10 meter uit de kant. De gealarmeerde politie liet het Explosieven Opruimingscommando komen. Een van de leden leende een duikuitrusting en dook de granaat op de aangewezen plaats op. Daarna volgde transport naar Amsterdam Zuidoost.


Dode na schietincident
18-06-01. Zaterdagochtend rond half vijf is in een benedenhuis aan de Pieter Aertszstraat een 36-jarige man overleden als gevolg van een schietincident. Vooralsnog ontbreekt ieder spoor van de dader. De recherche denkt dat de achtergrond van een en ander in de drugssfeer ligt. Er zijn tien rechercheurs ingezet. Het slachtoffer verbleef in de woning met een vrouw. Ze kregen visite van een andere stel. Toen deze man en vrouw het pand verlieten, begeleidde de 36-jarige man ze naar buiten. De vertrekkende man trok, voor zover bekend zonder enige aanleiding, plotseling een vuurwapen en schoot op de gastheer. Deze overleed ter plaatse.