ABVAKABO FNV

Jeugdbeschermers tegen verslechteringen voor AMA's

Jeugdbeschermers demonstreren tegen verslechteringen voor AMA's

Tussen 11.00 en 13.00 uur demonstreren ruim honderd jeugdbeschermers vandaag (19 juni) tegen de verslechteringen van de begeleiding van jeugdige asielzoekers. Vandaag praat de Tweede Kamer over het strenger aanpakken van AMA's (alleenstaande minderjarige asielzoekers) naar aanleiding van de nota van staatssecretaris Kalsbeek. ABVAKABO FNV steunt de jeugdbeschermers. Ze eisen fatsoenlijke en zorgvuldige opvang van jonge vluchtelingen. De rechten van het kind moet centraal staan. Bovendien willen ze als professionals kwalitatief goede en verantwoordelijke hulpverlening geven en dat kan alleen als er iets aan de werkdruk en caseload gedaan wordt.

10)'De nota van staatssecretaris Kalsbeek heeft het vooral over minder instroom en meer terugkeer. Ze heeft het veel over terugkeervarianten en weinig over integratievarianten.
Ze heeft het veel over 'liegen over leeftijd' en 'liegen over vluchtverhaal'.
En ze heeft het weinig over de rechten van het kind en over de ook wettelijke plichten van de voogd. Ze heeft het weinig over de bescherming die jonge vluchtelingen, vooral de kinderen onder de 16 jaar nodig hebben en waar deze kinderen recht op hebben'. Aldus Jan Willem Dieten die namens ABVAKABO FNV de demonstranten toespreekt.

Meer informatie:
Jan Willem Dieten, bestuurder ABVAKABO FNV bereikbaar op 06 - 51576936

De pers is van harte welkom op de manifestatie die gehouden wordt bij de Tweede Kamer van 11.00 tot 13.00 uur.

19 jun 01 10:10