Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van dinsdagmorgen
10:38 dinsdag 19 juni 2001

Dirk Neef, 0522 - 274015

Afslaande auto rijdt bromfietser aan

WESTERBORK. Bij een aanrijding op de kruising van de Hoofdstraat met de Wilhelminastraat in Westerbork raakte maandagmiddag een 16 jr. bromfietser uit Elp gewond. Hij reed over de Hoofdstraat. Een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 28 jr. man uit Westerbork, sloeg op de kruising met de Wilhelminastraat linksaf. Hij liet daarbij de doorgang voor de bromfietser niet vrij. De jongeman is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.


*
Autokrakers

DWINGELOO. Op een parkeerplaats aan de weg Achter t Zaand bij Dwingeloo is maandagmiddag geprobeerd een auto open te breken. Toen de eigenaresse, een 51 jr. vrouw uit Den Haag, terug kwam bij haar auto zag ze een man bij haar auto vandaan komen. Hij was op de fiets en verdween bij het zien van de vrouw.


*
Inbraak in kerk

DALERPEEL. Tussen zondagmorgen en maandagmiddag is ingebroken in de Ned. Hervormde kerk aan de Dorpsstraat in Dalerpeel. Men kwam binnen door een raam open te breken. Uit een collectebus werd het geld gestolen.


*
Vandalen aangehouden

ASSEN. Doordat getuigen de politie belden en een goed signalement gaven kon de politie in Assen in de nacht van maandag op dinsdag twee vandalen aanhouden. De twee Assenaren, 18 en 21 jr., hadden in de omgeving van de Oude Molenstraat en de Groningerstraat een parkeerautomaat en een terrasafscheiding vernield. De beide jongemannen zijn voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.


*
Vechtpartijtje

WESTERBORK. Bij een ruzie op een woonwagenkampje aan de Rolhof in Westerbork raakten maandagmiddag twee mannen licht gewond. De ruzie ontstond tijdens een feestje waarbij de nodige alcohol werd gedronken. Bij deze ruzie raakten een 21 jr. man en een 35 jr. man, beiden uit Westerbork, gewond aan het gezicht. Ze werden in het ziekenhuis behandeld. De politie hoefde niet op te treden. Er werd niemand aangehouden en tot vanmorgen heeft ook nog niemand aangifte gedaan.


*
Schennispleger

EMMEN. Op het fietspad achter het Scheperziekenhuis in Emmen toonde maandagmiddag een nog onbekende man zijn geslachtsdeel aan een meisje dat daar fietste.


*
Radardetector gestolen

COEVORDEN. In de nacht van maandag op dinsdag is in de Van den Boetzelaerlaan in Coevorden een radardetector uit een auto gestolen. Om het apparaat te kunnen meenemen werd een ruit vernield.


*
Inbraak in woning

DE WIJK. Bij een inbraak in een woning aan de Cockserve in De Wijk zijn o.a. een TV en een video gestolen. In de nacht van maandag op dinsdag drong men de woning binnen door een raam te forceren.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe