Politiebericht Flevoland: gehele regio: 19-06-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Bernadet Timmer, 06-51401952

Verkeersstremming door frituurvet
LELYSTAD - De Binnenhavenweg is gistermiddag gestremd geweest vanwege een gemorste lading frituurvet uit een vrachtwagen. De vrachtwagen reed met een lekkende container vanaf een bedrijfsterrein over de Binnenhavenweg richting de Houtribdreef. De chauffeur wilde aanvankelijk doorrijden met de lekkende lading, maar besloot op de T-kruising van de afslag Noord toch weer om te keren en terug te rijden. Brandweer, gemeente en Rijkswaterstaat zijn van 15.00 uur tot 17.00 uur bezig geweest de weg schoon te maken in verband met slipgevaar. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Kop-staartbotsing
DRONTEN - Op de Gildepenningdreef heeft gisteravond een kop-staartbotsing plaatsgevonden tussen vier voertuigen. Een 20-jarige automobilist uit Veendam stopte bij de bushalte ter hoogte van de Drieslag. Achter hem stopten een 41-jarige automobiliste uit Swifterbant en een 20-jarige automobilist uit Dronten eveneens. Maar een 34-jarige automobilist uit Dronten had dit niet in de gaten en botste tegen de rij, met een kop-staartbotsing van vier auto`s als resultaat. Alleen de voertuigen liepen schade op, de bestuurders bleven ongedeerd.

Juwelier bestolen
URK - Een juwelierszaak aan de Klifweg is zaterdagmiddag het slachtoffer geworden van diefstal. De eigenaar ontdekte gistermorgen pas dat er sieraden waren weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Er zijn geen berichten over Zuid vandaag.