Politie Over Betuwe


Politiebericht Over-Betuwe



Woensdag, 20 juni 2001


* Nog geen extra getuigen overval Elst door Uitzending Bureau Gelderland

Gisteravond 19 juni vanaf 18.30 uur en vanochtend is op TV Gelderland elk uur het opsporingsprogramma Bureau Gelderland uitgezonden. Daarin werd aandacht besteed aan de overval op een bejaarde vrouw in Elst op woensdag 30 mei. Tot nu toe zijn er bij de politie geen tips door kijkers van Bureau Gelderland binnen gekomen.

In het programma werden onder andere het signalement en een compositietekening van de dader getoond, zijn vluchtroute en foto's van de tijdens de overval door hem ontvreemde sierraden. De politie hoopte via de kijkers van Bureau Gelderland aan aanvullende informatie omtrent de overval te komen. Kijkers met tips konden gisteravond en vanochtend bellen naar een speciaal hiervoor opengesteld telefoonnummer. Helaas is er tot nu toe geen enkel telefoontje binnen gekomen. De politie zet het onderzoek naar deze zaak voort.

43 Bekeuringen bij grote verkeerscontrole in Huissen

Vandaag, woensdag 20 juni is tussen 7.45 uur en 10.45 uur op de Nijverheidstraat in Huissen, ter hoogte van het industrieterrein, een verkeerscontrole gehouden in samenwerking met de VOD en twee motorrijders. De controle is door in totaal hebben 23 politiemedewerkers uitgevoerd. Er zijn 104 voertuigen gecontroleerd, waarvan 31 met aanhangwagen en 17 brom- snorfietsen.

Er zijn in totaal 57 personenauto's, 11 met aanhangwagen, 29 bedrijfsauto's waarvan 20 met aanhangwagen, 15 bromfietsen, 2 snorfietsen en 1 vrachtwagen gecontroleerd.

Al met al zijn er 43 bekeuringen uitgeschreven, waarvan er 5 zogeheten `toonbriefjes' waren. (uitgeschreven bekeuring die tenietgedaan kan worden indien de ontvanger binnen X dagen op bureau verschijnt, bijvoorbeeld om het gewenste document te laten zien)

De overige bekeuringen werden uitgeschreven voor de volgende overtredingen:

7 Overschrijden constructiesnelheid (bij bromfietsen)
1 Ontbreken achteruitrijdlicht

1 Geen gele plaat

2 Onjuiste kentekenplaat
7 Gladde banden

3 Verlopen APK

1 Ontbreken hulpkoppeling

1 Borging koppeling
8 Geen autogordels

2 Verkeerd rijbewijs

1 Geen reflectoren

1 Versleten koppeling

1 Slechte ruitenwissers

1 Geen remlichten

1 Proces-verbaal alcohol 490 ugl.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Politie Over-Betuwe
Postbus 88, 6660 AB Elst
Internet: Voorlichting@politieoverbetuwe.nl